Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић присуствовао отварању Миксалишта 2.0

Државни секретар Ненад Иванишевић присуствовао отварању Миксалишта 2.0

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас свечаном отварању Миксалишта 2.0 на новој локацији.


Иванишевић је истакао да је поносан што је Центар за прихват миграната у Београду успео поново да крене са радом и навео да је Миксалиште хумано лице Србије које показује на који се начин наша земља опходи према онима којима је потребна помоћ. Државни секретар се захвалио невладиним организацијама на подршци коју пружају Влади Србије у мигрантској кризи чинећи тако заједнички тим који побеђује.
Шеф Канцеларије УНХЦР-а у Србији, Ханс Фридрих Шодер, похвалио је напоре које Миксалиште предузима да би изашло у сусрет мигрантима бринући свакодневно о њима. Шодер је нагласио да је сарадња државних органа и цивилног друштва веома важна, што се могло и видети на терену. Србија је, како је навео, показала један задовољавајући хуман однос према мигрантима.
Извршни директор Миксер фестивала, Иван Лалић, је рекао да ће у Миксалишту 2.0 мигранти и даље добијати гардеробу и средства за хигијену. Они ће моћи да се окупају, ручају и добију помоћ лекара. Лалић је открио да ће нови простор омогућити и нове активности које ће утицати на то да се мигранти културолошки, социолошки и материјално интегришу.
Миксалиште ће радити сваког дана од девет сати ујутру до пет поподне, а о мигрантима ће бринути тим од двадесет људи. Старо Миксалиште се налазило у Мостарској улици.