Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић на отварању Месеца српске културе у Мађарској

Државни секретар Ненад Иванишевић на отварању Месеца српске културе у Мађарској

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и копредседник Међувладине мешовите комисије Србије и Мађарске за националне мањине, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас свечаном отварању манифестације Месец српске културе у месту Деска у Мађарској.


Иванишевић је изјавио да Месец српске културе осликава идентитет нашег народа и да је добар пример мултикултуралности, једне од, како је навео, кључних полуга европских вредности и слобода. Државни секретар је истакао и да та манифестација представља пример односа Србије и Мађарске, који напредују на свим пољима. Присутнима на отварању Иванишевић је поручио да је нашој земљи брига о националним мањинама јако важна, и захвалио се Мађарској за све што је урадила на унапређењу положаја српске мањине. Државни секретар се захвалио и Србима на очувању језика, културе и заједништва.
Месец српске културе једна је од највећих и најзначајнијих манифестација српске заједнице која се сваке године одржава у различитим градовима Мађарске.