Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић нa дружењу младих миграната и извиђача „Вождовца“

Државни секретар Ненад Иванишевић нa дружењу младих миграната и извиђача „Вождовца“

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у Друштвеном центру у Борчи дружењу деце и младих из Привременог центра за тражиоце азила у Крњачи и чланова одреда извиђача ,,Вождовац“.


Иванишевић је поручио да су овакве активности одличан пример сарадње државе и невладиних организација. Србија је, према његовим речима, увек знала да помогне и прихвати сваког ко је у нашу земљу дошао са добрим намерама. ,,Иако мигранти не желе да остану у Србији, ми ћемо наставити да им пружамо сву неопходну помоћ јер Србија је земља у којој је хуманост усађена у биће њених грађана“, истакао је Ненад Иванишевић.
Шеф Канцеларије УНХЦР-а у Србији, Ханс Фридрих Шодер, навео је да су иницијативе које подржавају рекреативне и спортске активности и подршка у учењу миграната од великог значаја за њихово достојанство. Шодер је посебно истакао важност образовања деце миграната, и нагласио да томе треба посветити значајну пажњу.
Друштвени центар у Борчи отворила је недавно невладина организација ,,Адра“ са циљем пружања подршке деци и младима који похађају основне и средње школе на територији Београда а корисници су Центра за азил у Крњачи.