Aa

Aa

Додељено ново санитетско возило Центру за социјални рад Кучево

Додељено ново санитетско возило Центру за социјални рад Кучево

Додељено ново санитетско возило Центру за социјални рад Кучево

Читај ми

Центру за социјални рад у Кучеву, као што је министар Зоран Ђорђевић приликом претходне посете и обећао, додељено је ново санитетско возило, марке „FIAT“ тип „DUCATO“, са свом потребном медицинском опремом, које ће се користити за потребе Установе за збрињавање одраслих и старих лица, која послује у саставу овог центра.

 

Према речима министра Ђорђевића, ово је само део онога што Влада Србије има у плану за општину Кучево, као и за друга места на териорији наше земље. Како је навео, водећи се политиком председника Александра Вучића сви делови наше земље морају да буду једнако развијени, како би сви грађани, без обзира у ком делу државе живе, имали једнаке могућности и услове живота.

 

„Приликом претходне посете обећао сам да ће ова оштина добити ново возило. Имајући у виду ванредно стање у нашој земљи, насталог услед појаве вируса COVID-19, желели смо да ово возило што пре стигне, како би наши најстарији, који су тренутно и најугроженији, имали још бољу заштиту. Још једном напомињем, да држава брине о свим својим грађанима и апелујем на оне најстарије да слушају инструкције председника Вучића,  Владе Србије и лекара и да верују својој држави, а ми ћемо њихово поверење оправдати и обезбедити све што им је потребно“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је истакао и да ће општина Кучево ускоро добити нови Центар за социјални рад, за чију је изградњу општина већ одредила локацију, а коју Министарство спроводи кроз пројекат „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“, у сарадњи са УНОПС-ом, а такође у плану је и адаптација и реконструкција Дома за стара лица.