Aa

Aa

До краја 2014. Закон о борачкој и инвалидској заштити

До краја 2014. Закон о борачкој и инвалидској заштити

Читај ми

ОБРЕНОВАЦ - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће до краја године припремити Закон о борачкој и инвалидској заштити, најавио је данас министар Александар Вулин, истичући да је циљ тог акта да се једним законом обухвате сва права те популације.

Тај Закон ће бити припремљен у сарадњи са борачким удружењима и струком и да се са његовом израдом неће журити како би се добио квалитетан закона рекао је Вулин приликом обиласка ратног војног инвалида Милана Росића, у селу Уровци, код Обреновца, чија је кућа оштећена током поплава.

"То треба да буде закон који ће прецизно регулисати права бораца и инвалида и њихових породица и све оно што су обавезе државе према том важном делу наше популације", навео је Вулин.

Он је рекао да је Министарство које предводи, у назив додало реч "борачко" како би показало колико је држави стало до свих који су се за ову земљу борили.

Вулин је напоменуо да држава испуњава своје обавезе према инвалидима и борцима, али и да је добро да постоји само један закон за њих, те да ће тај закон бити за наредних 50 до 60 година, с обзиром да ће обухватити и младе борце, али и породице свих бораца.