Aa

Aa

Ђорђевић у посети Сврљигу

Ђорђевић у посети Сврљигу

Ђорђевић у посети Сврљигу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном откривању споменика нашој прослављеној глумици Злати Петковић, у градском парку у Сврљигу.

 

Након откривања споменика, који је подигнут на иницијативу општине Сврљиг, родбине и грађана Сврљига, министар Ђорђевић присуствовао је и отварању сајма намештаја, као и отварању традиционалне манифестације четрнаесте по реду “Белмужијаде“, где је обишао штандове и разговарао са грађанима.

 

„Велико ми је задовољство да будем данас овде са грађанима Сврљигa, на дан када они имају три битна догађаја за њихово место и прилику да промовишу свој леп град и Србију. Министарство, којим руководим, увек је подржавало овакве догађаје, који доприносе промоцији Србије, већој видљивости наших градова и села и наставиће са том праксом и у будућности, континуирано пружајући подршку општинама у свим сегментима своје надлежности“, рекао је министар и истакао да су овакве посете изузетно важне, јер се кроз директан контактак са грађанима отварају нови облици сарадње за решавање проблема локалног становништва.

 

Ђорђевић је такође истакао и да Влада Републике Србије, као и ресорно Минисарство активно раде на унапређењу квалитета живота својих грађана у свим општинама и градовима земље.

 

„Политика Владе је да свим нашим грађанима, без обзира у ком делу Србије живе, буде боље из дана и дан, да отворимо перспективу за останак младих људи у својим местима. Као што наш председник Александар Вучић тврди, у томе ћемо сигурно успети само заједничким напорима и радом, а овакви догађаји су потврда да смо на правом путу“, рекао је министар.

 

Догађају су присуствовали државни секретар Министарства културе Александар Гајовић, начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, представник општине Сврљиг народни посланик Милија Милетић, директор Центра за туризам,  културу и спорт Сврљиг Марко Марковић и многобројни грађани општине.