Aa

Aa

АНТИЋ: Социјална одговорност битна за развој друштва у целини

АНТИЋ: Социјална одговорност битна за развој друштва у целини

АНТИЋ: Социјална одговорност битна за развој друштва у целини

Читај ми

„Социјална брига и старање, чији је превасходни циљ пружање помоћи и оснаживање за самосталан и продуктиван живот у друштву, како појединца, тако и породице, као и спречавање настајања и отклањања последица социјалне искључености, веома су значајне за развој целокупног друштва“, поручио је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић на Ванредној скупштини Синдиката запослених у социјалној заштити Републике Србије. 

 

Антић је посебно истакао значај запослених у социјалној заштити који су терет кризе изазване пандемијом вируса Ковид-19 поднели и подносе стоички и достојанствено. Како је навео, они пружају велики допринос у развоју свести целокупног друштва о значају социјалне одговорности према угроженим појединцима и породицама у стању социјалних потреба.

 

„Свима вама, који сте у непосредном контакту са корисницима и који некада носите огроман терет свих тих тешких прича понаособ, истовремено чувајући професионалност и хуманост у свом раду и деловању, дугујемо једно велико хвала“, истакао је државни секретар. 

 

Државни секретар је додао да верује да ће се досадашња добра сарадња са синдикатима наставити и у будућности  и у име министарке проф. др Дарије Кисић Тепавчевић и у своје лично име пожелео синдикатима успех у даљем синдикалном организовању, деловању и борби за права запослених у социјалној заштити Републике Србије. 

 

Ванредној скупштини Синдиката запослених у социјалној заштити Републике Србије присуствовала је и в.д. помоћница у Сектору за социјалну заштиту Биљана Зекавица и в.д помоћника министра у Сектору за информационе технологије Миладин Брковић.