У Палати Србија округли сто под називом „Социјална инклузија у Републици Србији“

У Палати Србија округли сто под називом „Социјална инклузија у Републици Србији“

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у сарадњи са Тимом Уједињених нација у Србији, организује у четвртак, 26. октобра 2017. године, са почетком у 9.00 часова, у Палати Србија (сала 129 - Источни улаз, Булевар Михајла Пупина бр. 2)  округли сто под називом „Социјална инклузија у Републици Србији“. 

Скуп ће отворити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, Зоран Ђорђевић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић и стална координаторка Уједињених нација у Србији, Карла Робин Херши.

Том приликом биће потписани:

• Меморандум о разумевању између Министарствa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Високог комесаријатa УН за избеглице и Удружењa „Снага пријатељства“ – Amity,

• Меморандум о разумевању између Министарствa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Републике Србије, Црвеног крста Србије, градске општине Савски Венац (Београд), града Новог Сада, Града Крагујевца и Града Ниша, као и

• Уговор о додели донаторских средстава између Save the Children International у Србији и Министарствa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о реализацији пројекта: “Процена стандарда и процедура за очување сигурности деце у центрима за смештај деце из мигрантске и избегличке популације на територији Републике Србије”.

Циљ округлог стола јесте да постави полазну основу око које ће се  окупити сви релевантни актери  који својим деловањем доприносе социјалној инклузији друштвено осетљивих група у Републици Србији. 

Молимо представнике медија да oбавезно акредитују своје новинаре (име, презиме и број личне карте), најкасније до 8:00 часова, 26. 10. 2017 на адресу press@minrzs.gov.rs или на бројеве телефона: 011/311-7081; 064/8622-148.