Свечана додела сертификата

Свечана додела сертификата

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак 4. фебруара са почетком у 14 часова у Палати Србија (Источни улаз, Свечани део), свечано ће уручити сертификате полазницама које су успешно завршиле обуке ручног ткања, нецања и веза, занимања која се убрајају у дефицитарна у Републици Србији.

 

Овом приликом сертификати ће бити додељени 106 полазница из Бора, Новог Пазара, Краљева, Лесковца, Ниша, Прокупља, Београда, Суботице и Краљева.

 

У уводном делу, поред министра Ђорђевића обратиће се директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, градоначелник општине Прокупље Александар Симовић и председница Етно мреже Виолета Јовановић.

 

Двомесечне радионице су организоване у оквиру програма обука за тржиште рада који подржава Национална служба за запошљавање (НСЗ) за радно оспособљавање трајно незапослених жена и младих из руралних подручја. Обуке које су су организоване у занатским радионицама на локалу похађале су и 53 полазнице изнад 50 година старости које су новим вештинама добиле јединствену прилику за додатни приход и радно ангажовање на изради рукотворина као пословних поклона.

 

Молимо представнике медија да се акредитују за праћење догађаја на маил press@minrzs.gov.rs