Обележена 101. годишњица од смрти војводе Радомира Путника

Обележена 101. годишњица од смрти војводе Радомира Путника

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст  поводом обележавања 101. годишњице од смрти војводе Радомира Путника која је одржана код гроба војводе Путника.

 

Венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, потомци војводе Радомира Путника као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

Организатор комеморативног окупљања је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.  

    

 

Радомир Путник, рођен 24. јануара 1847. године у Крагујевцу, српски војсковођа, војвода, начелник Главног Ђенералштаба Војске Краљевине Србије у Балканским и Првом светском рату.

Радомир Путник, први високи официр Српске војске са чином војводе био је један од назначајнијих војних заповедника и стратега у националној нововековној историји. Желећи да му се на сваку начин одуже на служење земљи његови потомци пренели су посмртне остатке војводе Радомира Путника из Нице и положили их у посебној гробници која се налази у оквиру комплекса београдског Новог гробља.