Aa

Aa

Мај 2018

Смештај најстаријих грађана у приватне домове уз помоћ државе

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Прва, изјавио је да ће најстарији суграђани који немају ближе сроднике и материјално су угрожени, а на листама су чекања за смештај у државне старачке домове од 1. јула добити могућност за смештај у приватним домовима уз помоћ државних субвенција.

Усвајање деце из Србије само преко лиценцираних агенција

Саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Вулевић, гостујући на телевизији Прва у Јутарњем програму изјавио је да је Република Србија, од стране Шведска владине организације која је задужена за праћење и контролу међудржавног усвојења, оцењена као земља која има најпоузданију и најпрофесионалнију процедуру међудржавног усвојења које је контролисано од надлежних ор

Кажњавамо и стране инвеститоре који се огреше о раднике

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији “Да се не лажемо“ осврнуо се на недавни протест који је одржан 1. маја, рекавши да је присуствовао протесту синдиката јер нема шта да крије, као и да Министарство редовно има састанке са синдикатима. 

 

Влада Србије наставља да ствара боље услове за повећање плата и останак младих

Поводом Међународног празника рада - Првог маја, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у јутарњем програму на телевизији Прва, изјавио је да сви грађани у Републици Србији треба да прослављају овај дан и тако се подсете на сва права која радници имају.

 

Дијалогом до бољег положаја радника

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао је да се социјални дијалог води континуирано, да постоји добра и континуирана социјално-економска конекција државе и радника, радника и послодаваца.