Aa

Aa

Селаковић уручио Борачку споменицу породици погинулог водника Ивана Васојевића на Кошарама

Селаковић уручио Борачку споменицу породици погинулог водника Ивана Васојевића на Кошарама

Селаковић уручио Борачку споменицу породици погинулог водника Ивана Васојевића на Кошарама

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић уручио је данас у селу Доњи Горачићи код Сјенице, постхумно Борачку споменицу оцу Груји и мајки Анђелији, родитељима водника Ивана Васојевића, који је пре 25. година херојски страдао у Битци на Кошарама.

 

„То је човек који је на данашњи дан, пре 25. година страдао у Битци на Кошарама, у трећем дану битке, и страдао је извлачећи свог рањеног  војника. Тиме је дао један пример јунаштва и човекољубља какве модерне генерације ретко срећу. Зато смо дужни као држава, као друштво, као покољење да ту његову жртву и тај јуначки  пример сачувамо од заборава. Један од тих начина јесте и кроз уручивање Борачке споменице, јер се том приликом сетимо породице страдалог борца и на такав начин показујемо, између осталог, али изградњом путева и помоћи коју пружамо члановима  породице да њихове жртве нисмо заборавили, да јунаке памтимо и да ћемо их помињати у годинама, деценијама и вековима  пред нама. Јер само вреде имена оних који се помињу, а наш народ ове друге зове непоменици“, рекао је Селаковић након уручења Борачке споменице у селу Доњи Горачићи, код Сјенице.

 

Министар Селаковић је у присуству министара Владе Р.  Србије, Милошем Вучевићем, Гораном Весићем и Хусеином Мемићем, породици водника Ивана Васојевића уручио Борачку споменицу, а претходно су открили  спомен таблу на згради у којој живео.

 

Поред министара Вучевића и Селаковића, на гробу Ивана Васојевића, венац је положио и министар Горан Весић, као и делегација Војске Србије и представници Удружења бораца хероја са Кошара и Паштрика.