Aa

Aa

Државни секретар Дејан Антић посетио је породицу палог борца са Кошара - Драгана Милићевића у Трстенику

Државни секретар Дејан Антић посетио је породицу палог борца са Кошара - Драгана Милићевића у Трстенику

Државни секретар Дејан Антић посетио је породицу палог борца са Кошара - Драгана Милићевића у Трстенику

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић, у име министра Николе Селаковића, обишао је у селу Мијајловца код Трстеника породицу палог борца са Кошара и присуствовао парастосу поводом 25 година од јуначке погибије Драгана Милићевића Шумара.

 

"Када је 19 земаља НАТО пакта бесомучно бомбардовало СР Југославију, а хорде албанских терориста и страних  плаћеника настојале да провале на територију Косова и Метохије, јунаци попут Драгана Милићевића Шумара доказали су да српске мајке још рађају Обилиће и да се као народ никада нећемо одрећи видовданске етике и косовског завета. Драган Милићевић и његових стоседам сабораца остали су да на Кошарама чувају вечну стражу, али су се херојском одбраном Србије и сопственом жртвом занавек уписали у српску историју, и сада стоје раме уз раме са витезовима кнеза Лазара" - рекао је државни секретар. 

 

Антић је нагласио да је током прве деценије 21. века истина о херојству Драгана Милићевића Шумара и његових сабораца перфидно сакривана од јавности јер су тадашње власти у Србији баштиниле систем вредности који није служио на част и понос српском роду. 

 

"У периоду власти из двехиљадитих није се смело говорити о Кошарама и Паштрику. О јунаштву наше браће и очева. О витештву српских официра и војника. Они су се стидели српског херојства и српских жртвава. Али зато данас, Богу хвала, истину о херојској епопеји 3. армије ВЈ, Приштинског корпуса и МУП-а Србије 1998/1999. године, јавно износи и сведочи комплетан државни врх Србије. Данас се поносимо нашим херојима и чинимо све да се њихова жртва никада не заборави" - закључио је државни секретар. 

 

Приликом посете општини Трстеник државни секретар Дејан Антић обишао је локалну канцеларију за Борачко-инвалидску заштиту, и ратним ветеранима са територије поменуте општине уручио 118 борачких легитимација.