Aa

Aa

Дејан Антић на освећењу темеља Цркве у бази жандармерије у Алексинцу

Дејан Антић на освећењу темеља Цркве у бази жандармерије у Алексинцу

Дејан Антић на освећењу темеља Цркве у бази жандармерије у Алексинцу

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић, у име министра Николе Селаковића, присуствовао је освећењу темеља Цркве посвећене Св. Кнезу Лазару и Косовским мученицима у бази нишког одреда жандармерије у Алексинцу. 

 

"Свети Кнез Лазар и косовски јунаци својим су делима задобили Царство Небеско и вечно задужили српски род. Зато им данас српство кличе и зида богомоље. И овај велелепни храм који ниче у Алексинцу, у срцу нишког одреда жандармерије само доказује да смо као народ и држава и после шест векова остали на путу наших косовских јунака, да не заборављамо наше националне темеље и да чувамо наша духовна изворишта" - изјавио је државни секретар Дејан Антић. 

 

Његово преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније са свештенством извршио је чин освећења темеља храма истакавши да се ради о историјском дану за општину Алексинац, Епархију нишку, жандармерију и Министарство унутрашњих послова Републике Србије. 

 

Чину освећења присуствовали су министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић са сарадницима, начелник Нишавског управног округа, представници војске, полиције, локалних власти и велики број грађана.