OБЕЛЕЖАВАЊЕ 104. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Петак, 17. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију 19. августа 2018. године у 11 часова у оквиру  спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице поводом обележавања 104. годишњице од Церске битке.       Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, пригодан уметнички програм и протоколарна обраћања.   Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 213. ГОДИШЊИЦЕ OД БОЈА НА ИВАНКОВЦУ

Петак, 17. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију 18. августа 2018. године у 11 часова којом ће бити обележена  213. годишњица боја на Иванковцу. Церемонија ће бити  одржана код споменика Миленку Стојковићу на локалитету ``Шанчеви на Иванковцу`` код Ћуприје. Организатор државне церемонијe је Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Крај споменика Миленку Стојковићу на… опширније »

Обележавање 77. годишњице од злочина на Теразијама

Петак, 17. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 17. августа 2018. године у 10 часова на београдском тргу Теразије код Споменика обешеним родољубима којом ће бити обележена 77. годишњица од злочина почињеног над цивилима од стране окупационих снага. Венце  и цвеће ће такође положити представници Града Београда, удружења и грађани.   Период Другог светског рата обележен је не ретко масовним… опширније »

ОДРЖАНА КОМЕМОРАТИВНА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 97. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ ОСЛОБОДИОЦА

Четвртак, 16. Август 2018

Државни секретар Министарства за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију обележавања 97. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца у цркви Светог Ђорђа на Опленцу.   Уз државне и војне почасти, крај владаревог саркофага венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Топола као и удружења грађана опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.      … опширније »

Министар Ђорђевић на колегијуму филијала Националне службе за запошљавање

Уторак, 14. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће састанак са директорима свих филијала Националне службе за запошљавање у среду, 15. августа са почетком у 12 часова у просторијама НСЗ (Гундулићев венац 23-25). Теме састанка биће нова радна места, усклађивање рада и анализа учинка. Медијима ће се обратити министар Ђорђевић и директор НЗС Зоран Мартиновић у 12 часова, након чега ће бити обезбеђено снимање почетка састанка. Молимо представнике медија да своје… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на церемонији потписивања Уговора о сарадњи на пројекту ,,Норвешка за вас - Србија“

Понедељак, 13. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Зоран Ђорђевић присуствоваће церемонији потписивања Уговора о сарадњи на пројекту „Норвешка за вас – Србија“ , између Амбасаде Краљевине Норвешке у Републици Србији и Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге - УНОПС у уторак 14. августа 2018. године у 11 часова у општини Шид (Карађорђева бр. 2).   Након потписивања медијима ће се обратити министар Зоран Ђорђевић, амбасадор Краљевине… опширније »

OБЕЛЕЖЕНА 212. ГОДИШЊИЦА ОД БОЈА НА МИШАРУ

Понедељак, 13. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања  212. годишњице од Боја на Мишару код Шапца. Венце код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима су положили и представници Министарства одбране и  Војске Србије, града Шапца као и удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Бој на Мишару, који се одиграо… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 212. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА МИШАРУ

Петак, 10. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић  предводиће 13. августа 2018. године у 10 часова државну церемонију обележавања  212. годишњице од Боја на Мишару код Шапца. Церемонија ће бити одржана код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима у месту Мишар код Шапца.   Венце код споменика ће такође положити представници Министарства одбране и  Војске Србије, представници Града Шапца као и удружења и грађани опредељени… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 89. ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Среда, 08. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст поводом обележавања 89. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, код споменика др Арчибалда Рајса.   државног секретара венце су положили представници Амбасаде Швајцарске конфедерације у Београду, Криминалистичко-полицијске академије, Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда као и удружења опредељена за неговање традиција ослободилачких… опширније »

Додела награде "Човек године"

Уторак, 07. Август 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Удружење осигуравача Србије настављају добру праксу награђивања појединаца за допринос у остваривању заједничких циљева. Награда „Човек године“ биће додељена појединцима из Министарства који су се истакли својим радом и доприносом, четвртак 9. августа 2018. године у 9 часова у просторијама Удружења осигуравача Србије (Улица Трешњиног цвета 1г). Медијима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »