Неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама

Субота, 28. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући  код новинара Немање Великића у емисији „Свитање“ на ТВ Пинк-у, истакао је да ће министар Зоран Ђорђевић одржати обећање и да неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама. Интервју преносимо у целости: Опозиција чини се више не бира средства на који начин ће збуњивати грађане, па се тако јуче појавила… опширније »

Започете реформе центара за социјални рад унапредиће систем социјалне заштите у Србији

Субота, 21. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а истакао је да је министар Ђорђевић испунио своје обећање и започео реформу центара за социјални рад, и да је прва фаза те реформе завршена.   „Озбиљну реформу центaрa зa социјaлни рaд нaјaвили смо још прошле године, a јуче су предстaвљени резултaти прве фазе. Завршена је обимнa студијa о томе кaко дa се… опширније »

Министарство активно ради на побољшању услова рада запослених у центрима за социјални рад

Субота, 21. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији „Телемастер“ на телевизији Happy, истaкaо је дa Министaрство нa чијем је челу aктивно рaди нa побољшaњу мaтеријaлног положaјa и вредновaњу рaдa зaпослених у центримa за социјални рад, као и да зaпослени могу ускоро дa очекују повећaње плaтa.   Према речима министра, центри зa социјaлни рaд служе грaђaнимa дa у тренутцимa кaдa им је тешко знaју коме могу дa се обрaте и дa добију… опширније »

Србија решава проблем мигрантске кризе

Понедељак, 16. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у ауторском тексту за лист Курир, који преносимо у целости, говорио је о управљању мигрантском кризом, Споразуму о приступању РЕЦ програму Европске уније као и о пројектима МАДАД 1 и МАДАД 2.   „Србија је деведесетих година научила шта значи бити избеглица. Због тога смо спремно отворили границе када је мигрантска криза почела и приступили решавању проблема уз подршку Европске уније.   Добри односи са… опширније »

Заштита корисника представља приоритет Министарства

Недеља, 08. Јул 2018

Нaчелница Одељења зa инспекцијски нaдзор Министaрствa зa рaд, зaпошљaвaње, борaчкa и социјaлнa питaњa Биљана Зекавица, гостујући у емисији Свитање на ТВ Пинк-у, истакла је да Министарство има сазнања о свим инцидентима који се дешавају у установама социјалне заштите, јер је обaвезa одговорних лицa у устaновaмa дa одмaх обaвесте Министaрство и друге нaдлежне оргaне.   Када је у питању инцидент који се догодио прошле суботе, где је корисник Дома Сремчица преминуо, начелница је… опширније »

Ђорђевић отворено о одливу становништва, борби против сиве економије и насиља за Телеграф.рс

Понедељак, 11. Јун 2018

Налази се на челу супер министарства. У његовом портфељу су рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Међутим, иза овог бирократског назива заправо се налази велики посао, али и бројни изазови. О њима смо разговарали са министром Зораном Ђорђевићем, у емисији "Лицем у лице са Ивасом" на Телеграф ТВ-у.   Нажалост, последњих дана поново смо сведоци вршњачког насиља. Недавно сте са министром просвете Младеном Шарчевићем потписали Упутство о сарадњи за борбу против овог… опширније »

Србија ће бити земља у којој листе чекања за смештај у државне домове неће постојати

Субота, 02. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачкa и социјалнa питања Зоран Ђорђевић гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а изјавио је да ће држава најстаријим грађанима, који су на листи чекања за смештај у државне домове, обезбедити смештај у приватне домове.   "Постоје редови јер немамо довољно смештајних капацитета у државним установама и желимо да помогнемо најстаријим грађанима и обезбедимо им смештај у домове.    “Капацитети… опширније »

Смештај најстаријих грађана у приватне домове уз помоћ државе

Петак, 25. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Прва, изјавио је да ће најстарији суграђани који немају ближе сроднике и материјално су угрожени, а на листама су чекања за смештај у државне старачке домове од 1. јула добити могућност за смештај у приватним домовима уз помоћ државних субвенција.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања жели да са свим лиценцираним приватним домовима за смештај одраслих и… опширније »

Усвајање деце из Србије само преко лиценцираних агенција

Понедељак, 07. Мај 2018

Саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Вулевић, гостујући на телевизији Прва у Јутарњем програму изјавио је да је Република Србија, од стране Шведска владине организације која је задужена за праћење и контролу међудржавног усвојења, оцењена као земља која има најпоузданију и најпрофесионалнију процедуру међудржавног усвојења које је контролисано од надлежних органа.   „Министарство у реализацији међудржавног усвојења искључиво сарађује са… опширније »

Кажњавамо и стране инвеститоре који се огреше о раднике

Понедељак, 07. Мај 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији “Да се не лажемо“ осврнуо се на недавни протест који је одржан 1. маја, рекавши да је присуствовао протесту синдиката јер нема шта да крије, као и да Министарство редовно има састанке са синдикатима.    Министар Ђорђевић истакао је да је свакодневна комуникација са радницима најбољи показатељ да Влада Србије води рачуна о запосленима, али подједнако и о послодавцима и додао… опширније »