Министар за рад,запошљавање, борачка и социјална питања одржаће први пут састанак са свим представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом са територије Србије

Уторак, 21. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће у среду, 22.11.2017. године са почетком у 11 часова у згради „Палата Србије“, источни улаз,V спрат, сала 533, састанак са представницима 33 савеза удружења особа са инвалидитетом које у свом саставу имају 565 локалних удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије. Састанку су, поред представника савеза, позвани да присуствују и представници локалних организација. На састанку ће први… опширније »

Обележена годишњица ослобођења Бања Луке у Првом светском рату

Уторак, 21. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, у име Владе Републике Србије, присуствовао је обележавању годишњице ослобођења Бања Луке у Првом светском рату, у Храму Христа Спаситеља. Након верског помена несталим и погинулим српским борцима у Првом светском рату присутнима су се обратили и председник Републике Српске Милорад Додик, министaр за рад и борачко-инвалидску заштиту Владе Републике Српске Миленко Савановић и градоначелник Бања… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку Социјално - економског савета

Уторак, 21. Новембар 2017

Социјално - економски савет Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржаће састанак под називом „Значај локалних Социјално - економских савета“ у среду, 22. новембра, у 13 часова у просторијама Клуба посланика (Толстојева 2).     Тема састанка је формирање и активан рад локалних социјално - економских савета који су од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Републици Србији. Развој и јачање ових савета јесу… опширније »

Министар Ђорђевић и руски министар Топилин у посети Центру за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин посетиће у уторак, 21. новембра у 11 часова Центар за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју Београд (Шекспирова 8). Планиран је обилазак установе, радионице за домаћинство и креативне радионице за кориснике, као и обилазак групе корисника са Ретовим синдромом и групе одраслих. Након обиласка предвиђене су изјаве за… опширније »

Израда социјалних карата приоритет Министарства

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Дневнику Радио-телевизије Србије говори о једнократној помоћи пензионерима, сениор картицама, социјалним картама, као и о осталим активностима које спроводи ресорно министарство. Најављена је исплата једнократне помоћи пензионерима, 5.000 динара. И прошле године, добили су ту помоћ. Дакле, сви пензионери ће помоћ добити у наредних неколико дана, је л' тако? Тако је. 1.750.000 пензионера може да очекује исплату… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Зрењанину и Ковачици

Четвртак, 16. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у петак, 17. новембра 2017. године у 10:00 часова , присуствоваће заједно са министром привреде Гораном Кнежевићем обележавању Дана града Зрењанина ( Трг Зрењанин ). Од 11:00 до 12:30 часова, са амбасадором Републике Пољске, Њ.Е., Томашом Његођишом министар ће обићи Геронтолошки центар Зрењанин (Принципова 22-26), а након тога су уследиће изјаве за медије. Министар Зоран Ђорђевић ће у 13:30 са в.д. помоћником… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић отворио конференцију „Заједно можемо више“

Уторак, 14. Новембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Ненад Нерић заједно са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрициом отворио је конференцију и изложбу ауторске графике под називом „Заједно можемо више“.                 Конференција је организована поводом завршетка пројекта „Подршка Евроспке уније инклузивном друштву“ у организацији Делегације ЕУ у… опширније »