Poslednja radionica u okviru projekta „Reci NE radu na crno“

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Pozivamo vas da prisustvujete poslednjoj edukativnoj radionici u okviru projekta    “Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno” („ Reci NE radu na crno“ ), koja će se održati u utorak, 16. oktobra 2018. godine, sa početkom u 8.30  časova, u prostorijama Kluba poslanika (Tolstojeva 2).   Pre početka edukativne radionice prisutnima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i… opširnije »

Položeni venci i odata počast ruskim i srpskim civilima i vojnicima palim u Drugom svetskom ratu u Požarevcu

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Državni sekretar Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodio je državnu ceremoniju u okviru Spomen-kompleksa ``Čačalica`` u Požarevcu posvećenu odavanju počasti borcima i civilima stradalim u Drugom svetskom ratu.   Posle ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomen-kosturnice stradalih pripadnika Crvene armije održana je ceremonija polaganja venaca kod Spomen-kosturnice rodoljuba stradalih u Drugom svetskom ratu.   Vence su… opširnije »

OBELEŽAVANjE 103. GODIŠNjICE OD STRADANjA SRPSKIH INTERNIRACA U LOGORU U ARADSKOJ TVRĐAVI U RUMUNIJI

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević predvodiće 16. oktobra 2018. godine u 11.00 časova (po istočnoevropskom vremenu) komemorativnu svečanost u okviru Aradske tvrđave u gradu Aradu. Takođe venci će biti položeni kod spomen obeležja na gradskom groblju „Pomenirea“ u Aradu povodom obeležavanja 103. godišnjice od stradanja srpskih interniraca u logoru u Aradu u Rumuniji.   U čast stradalih ceremoniji će prisustvovati i… opširnije »

Komemorativno okupljanje u okviru Spomen-kompleksa ``Čačalica`` u Požarevcu povodom obeležavanja srpsko-ruskih komemorativnih svečanosti

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Državni sekretar Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodiće državnu ceremoniju 15. oktobra 2018. godine u 12.00 časova u okviru Spomen-kompleksa ``Čačalica`` u Požarevcu posvećenu odavanju počasti borcima i civilima stradalim u Drugom svetskom ratu.   Komemorativno okupljanje počeće ceremonijom polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomen-kosturnice stradalih pripadnika Crvene armije. Nakon toga, srpski i inostrani zvaničnici odaće počast… opširnije »

OBELEŽENA 77. GODIŠNjICA OD STRADANjA CIVILA U DRAGINCU KOD LOZNICE

Nedelja, 14. Oktobar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodio je državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti u mestu Draginac kod Loznice posvećenu očuvanju dostojanstvenog sećanja na 2.950 civila brutalno likvidiranih 14. oktobra 1941. godine.   Pored državnog sekretara, kod spomen-kosturnice u Dragincu vence su položili uz državne i vojne počasti i gradonačelnik Grada Loznice, predstavnici Osnovne Škole „14. oktobar“ u… opširnije »

OBELEŽAVANjE 77. GODIŠNjICE OD STRADANjA CIVILA U DRAGINCU KOD LOZNICE

Petak, 12. Oktobar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 14. oktobra 2018. godine u 11 časova u mestu Draginac kod Loznice posvećenu očuvanju dostojanstvenog sećanja na 2.950 civila brutalno likvidiranih 14. oktobra 1941. godine.   Pored državnog sekretara, kod spomen kosturnice u Dragincu vence će položiti uz državne i vojne počasti i gradonačelnik Grada Loznice, predstavnici Osnovne… opširnije »

Državni sekretar Nenad Nerić na otvaranju 9. BOSIFEST-a

Četvrtak, 11. Oktobar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalan pitanja Nenad Nerić na otvaranju devetog beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom – BOSIFEST 2018 i rekao da je ovaj festival je veoma značajan sa aspekta podizanja svesti opšte populacije o pravima, položaju i potrebama osoba sa invaliditetom kao i izazovima sa kojima se suočavaju.   Prema rečima Nerića BOSIFEST ima posebnu vrednost zbog činjenice da su njegovi aktivni učesnici… opširnije »

OBELEŽENA 84. GODIŠNjICE OD SMRTI KRALjA ALEKSANDRA PRVOG KARAĐORĐEVIĆA

Utorak, 09. Oktobar 2018

Oplenac, Topola – Pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 84. godišnjice od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Ceremonija je održana 9. oktobra 2018. godine u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu kod Topole.   Vence je pored pomoćnika ministra položila i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Opštine Topola, porodica Karađorđević kao i predstavnici… opširnije »

Potpisan Lokalni protokol za prevenciju i suzbijanje rodno zasnovanog nasilja u Novom Pazaru

Utorak, 09. Oktobar 2018

V.d. pomoćnice ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Nina Mitić prisustvovala je potpisivanju Lokalnog protokola za prevenciju i suzbijanje rodno zasnovanog nasilja.   Potpisivanjem ovog Protokola, Grad Novi Pazar se svrstao u red onih naprednih gradova u Republici Srbiji koji preduzimaju mere aktivne politike u cilju jačanja ljudskih prava i sprečavanja diskriminacije i rodno zasnovanog nasilja, u… opširnije »

Obeležavanje 84. godišnjice od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

Ponedeljak, 08. Oktobar 2018

V.D. pomoćnika ministra Zoran Milošević u Sektoru za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko-invalidsku zaštitu predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja 84. godišnjice od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Ceremonija će biti održana 9. oktobra 2018. godine u 11.30 časova u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu kod Topole.   Organizator  komemorativne svečanosti je Vlada Republike Srbije – Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.… opširnije »