Ministar Đorđević na Konferenciji mladih lidera Srbije i Rusije

Subota, 20. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na Konferenciji mladih lidera Srbije i Rusije, organizovanoj povodom obeležavanja 180. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dva naroda istako je da je politika aktuelne Vlade Republike Srbije, koju je definisao predsednik Aleksandar Vučić, privredni oporavak zemlje i poboljšanje kvaliteta života građana Srbije. „Da bi se takva politika sprovela bez ostatka, za Srbiju su od ključne važnosti mir, stabilnost i… opširnije »

Ministar Đorđević na obeležavanju 74. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Subota, 20. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 74. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu uz pune državne i vojne počasti. Ministar Zoran Đorđević položio je venac na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik Crvenoarmejcu, a poštu su odali i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, kao i predstavnici ambasada Ruske Federacije, Ukrajine, Belorusije… opširnije »

Ministar Đorđević u poseti Centru za socijalni rad i Domu za stare i penzionere u Kuli

Petak, 19. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Centar za socijalni rad i Dom za stare i penzionere u Kuli gde je istakao da će Ministarstvo aktivno nastaviti da pruža podršku svim ustanovama socijalne zaštite u Srbiji, kako bi njihovi korisnici dobijali najkvalitetniju uslugu, a zaposleni bolje uslove rada. Ministar Đorđević rekao je da sa nadležnima ovih institucija razgovarao o planovima koje imaju u narednom periodu, kao i o načinu za unapređenje… opširnije »

Obeležena 70. godišnjica SUBNOR-a

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je jubilarnoj svečanosti u Domu vojske povodom „Dana slobode“ kojim se obeležava stogodišnjica od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu i 74. godišnjica od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.   Ministar Đorđević je čestitao svim borcima, potomcima i poštovaocima Narodnooslobodilačke borbe i drugih oslobodilačkih ratova „Dan slobode“, i dodao da se nada da će Savez… opširnije »

Radna grupa pomoći će u stvaranju boljeg položaja majki u Srbiji

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, nakon prvog zasedanja Radne grupe za dnevno praćenje primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom na čelu sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavicom Đukić Dejanović, rekao je da ova radna grupa ima zadatak da kontinuirano prati efekte pomenutog zakona, kako bi isti mogao da se menja u skladu sa potrebama i u cilju poboljšanja demografske slike naše zemlje.… opširnije »

Ministar Đorđević sa ambasadorom Iraka Nj.E. Fakrijem Al-Isom

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Republike Irak u Srbiji Nj.E. Fakrijem Al-Isom.   Ministar Đorđević izrazio je zadovoljstvo zbog predstojeće saradnje u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva i zahvalio na principijelnom stavu Iraka po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.   Prema rečima ministra, postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje između dve zemlje, naročito u oblasti… opširnije »

Ministar Đorđević na otvaranju prvog hospis dnevnog centra u Srbiji

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je otvaranju prvog hospis dnevnog centra u Srbiji.   Ministar Đorđević je tom prilikom istakao da su dugotrajna nega i palijativna zaštita prepoznate u svim zakonima naše države i strateškim dokumentima koji se oslanjaju i poštuju aktuelne evropske i svetske trendove.   „Naša država kao i mnogo druge evropske zemlje, poslednjih decenija, suočava sa ozbiljnim demografskim problemima i… opširnije »

Ministar Đorđević na „Danu socijalnih preduzeća“

Utorak, 16. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na konferenciji „Dan socijalnih preduzeća: podsticanje zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo“ i sajmu pod nazivom „Grad socijalnog preduzetništva“ na kome je 21 socijalno preduzeće iz 13 gradova i opština širom Srbije predstavilo svoje usluge, ideje i proizvode, istakao je da je Ministarstvo prepoznalo potrebu za Zakonom o socijalnom preduzetništvu i trenutno je u završnoj fazi… opširnije »

Cilj Vlade Srbije je da iskoreni „Rad na crno“

Utorak, 16. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador Kraljevine Norveške Arne Bjornstad, i v.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović govorili su na poslednjoj edukativnoj radionici održanoj u okviru projekta “Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno” i tom prilikom inspektorima uručili 266 laptop računara.   Ministar Đorđević rekao je da je jedan od prioriteta rada Vlade Srbije, na… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sastao se sa novoizabranom ambasadorkom Australije Nj.E. Rut Stjuart

Utorak, 16. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorkom Australije u Srbiji, Nj.E. Rut Stjuart i poželeo joj uspešan mandat u našoj zemlji.   Ministar je istakao da Srbija sa Australijom ima vrlo uspešne diplomatske odnose, koji traju više od pola veka i izrazio nadu da će se buduća saradnja, između ove dve zemlje dodatno unaprediti. Takođe, istakao je važnost zaključivanja Sporazuma o socijalnom osiguranju, a poseban akcenat stavio je na mogućnost… opširnije »