Ministar Đorđević na promociji knjige „Srpsko vojničko groblje u Alžiru“

Utorak, 18. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je na svečanoj promociji knjige „Srpsko vojničko groblje u Alžiru“ i otvaranju izložbe fotografija Stevana Labudovića koju su organizovali Društvo prijatelja Alžira i Ambasada Alžira pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uz podršku Narodnog muzeja u Beogradu povodom 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu.   Tom prilikom ministar je naglasio da… opširnije »

Ministar Đorđević sa direktorkom UNICEF-a Reginom De Dominicis o unapređenju saradnje u oblasti zaštite prava dece

Ponedeljak, 17. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorkom Predstavništva Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji Reginom de Dominicis o unapređenju saradnje u oblasti zaštite prava dece i poboljšanju kvaliteta pruženih usluga deci i porodicama sa decom.   Ministar Đorđević zahvalio je na dosadašnjoj podršci u unapređivanju sistema socijalne zaštite i istakao da postoji još dosta prostora da se dosadašnja saradnja poboljša, posebno u… opširnije »

Razmenom iskustava sa Rusijom do još boljih uslova života osoba sa invaliditetom

Subota, 15. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ruskim kolegom ministrom Maksimom Topilinom tokom dvodnevne posete Moskvi i tom prilikom istakao je važnost dobrih odnosa Ruske Federacije i Republike Srbije.   Đorđević je rekao da je razmena iskustava ove dve prijateljske zemlje, u različitim oblastima, od izuzetne važnosti za Srbiju.   Prema rečima ministra, jedan od prioriteta, kako Srbije tako i Ruske Federacije, jeste briga o osobama sa… opširnije »

Đorđević: Naša deca su nam važna u kojoj god državi da žive

Petak, 14. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević tokom dvodnevne posete Moskvi, nakon obilaska sajma “Bezbednost i zaštita rada - 2018” i Međunarodnog foruma za bezbednost i zaštitu na radu, podelio je sa ambasadorom Slavkom Terzićem 160 paketića srpskoj deci u ambasadi Republike Srbije u Ruskoj Federaciji.   Ministar Đorđević je, nakon uručivanja novogodišnjih darova srpskoj deci, istakao da briga o našoj deci ne poznaje teritorijalne granice.… opširnije »

Ministar Đorđević na sajmu “Bezbednost i zaštita na radu - 2018” u Moskvi

Petak, 14. Decembar 2018

Delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, prisustvovala je sajmu “Bezbednost i zaštita na radu - 2018” i Međunarodnom forumu za bezbednost i zaštitu na radu koji se održava u Moskvi od 11. do 14 decembra, na poziv ministra za rad i socijalna pitanja Ruske Federacije Maksima Topilina.   “Republika Srbija i Ruska Federacija gaje tradicionalno dobre odnose koji su dodatno učvršćeni prijateljstvom… opširnije »

Ministar Đorđević podelio novogodišnje paketiće deci iz Zvečanske

Četvrtak, 13. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, uz podršku NVO „mali Veliki ljudi“ svečano je uručio novogodišnje paketiće deci i mladima iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd i najavio poklone za svih 1800 mališana sistema socijalne zaštite.   Ovom prilikom ministar je najavio i renoviranje odmarališta za decu iz Srbije u Crnoj Gori, za šta je resorno ministarstvo obezbedilo 30 miliona dinara. Ministar Đorđević rekao je da… opširnije »

Đorđević: Nastavićemo da gradimo modernu, bogatu i jaku Srbiju

Četvrtak, 13. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je na otvaranju konferencije „The Economist: Svet u 2019“ koja se održava u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.   Ovom prilikom ministar je istakao da se u Republici Srbiji sprovodi proces opsežnih društvenih, političkih i ekonomskih reformi, kao i reformi pravnog sistema koje su uticale na to da Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji i 2014. godine krene u proces… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sa ambasadorom Koreje Nj.E. Hjung-Ćan Čeom o unapređenju saradnje

Sreda, 12. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević  razgovarao je sa ambasadorom Koreje u Republici Srbiji, Nj.E. Hjung-Ćan Čeom o nastavku intenzivne saradnje Republike Srbije i Republike Koreje u oblastima od zajedničkog interesa.   Ministar Đorđević zahvalio je na podršci Koreje koja godinama unazad donira bespovratna sredstva, posebno u vidu tehničke opreme, ali i na podršci projektima sa ciljem da se ojačaju kapaciteti za upravljanje migrantskom krizom na… opširnije »

Unapređenje bilateralne saradnje Srbije i Nigerije

Utorak, 11. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorom Međunarodnog centra za migracionu politiku i razvoj Mihaelom Spindelegerom i ministrom pravde Savezne Republike Nigerije Malamijem Abubakarom, u Marakešu u Kraljevini Maroko na marginama drugog dana Međunarodne Konferencije o globalnom sporazumu o sigurnim, uređenim i legalnim migracijama.   Ovom prilikom sagovornici su razgovarali o temama iz oblasti koje su obuhvaćene i istakli… opširnije »

Srbija će uvek pružati podršku u rešavanju migrantske krize

Utorak, 11. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je na Konferenciji o globalnom sporazumu o sigurnim, uređenim i legalnim migracijama u Maroku gde je poručio da je fenomen migracija i dalje jedno goruće pitanje koje predstavlja politički i socijalni izazov i istakao da veruje da će ovaj skup biti korak napred ka postizanju preko potrebnog sveobuhvatnog, humanog i održivog rešenja za pitanje migracija.   „Položaj izbeglica i migranata je složen i… opširnije »