ЗАВРШЕНЕ СУ ПРВЕ ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

Среда, 10 Јануар 2018 |

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ЗАВРШЕНЕ СУ ПРВЕ ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

Завршене су on line јавне консултације о Нацрту закона о родној равноправности, које су вођене од стране Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, посредством јавне објаве на сајту надлежног Министарства, као и на сајту Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом. Консултације су трајале у периоду од 7. до 31. децембра 2017. године. Ово су прве, у низу планираних јавних консултација које ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на потпуно транспарентан начин, водити у свим фазама израде тог документа са грађанима и грађанкама, организацијама цивилног друштва и другим заинтересованим субјектима у друштву.

 

У оквиру наведених консултација на приложеном Обрасцу, своје примедбе, коментаре, предлоге и сугестије Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања су доставили: Остоја Рајић из организације „Теслино јединство – проналазачи (попуњена су и достављена два обрасца); Михаило Алић из „Удружење очева“, НИС Нови Сад; Биљана Јањић и Косана Бекер из Удружења грађанки „FemPlatz“; затим Коалиција против дискриминације коју чине: Центар за унапређивање правних студија, „Civil Rights Defenders“, „Gayten-LGBT“, „Једнакост“, „Лабрис“ – организација за лезбејска људска права, Мрежа одбора за људска права (CHRIS network), „Praxis“, Удружење студената са хендикепом; Тања Игњатовић из Аутономног женског центра; и Наташа Окиљ из Сталне конференције градова и општина.

 

Захваљујемо се свим учесницима јавних консултација и у прилогу достављамо ажуриране примедбе и сугестије на Нацрту закона о родној равноправности који је био предмет јавних консултација.

 

СЕКТОР ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИОНУ ПОЛИТИКУ И УНАПРЕЂЕЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ МИНИСТАРСТВА ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

Прилог 2. Нацрт закона о РР са изменама и допунама, након јавних консултација из фебруара 2018.