Ђoрђевић: Споразуми са Русијом одлична вест за грађане Србије

Уторак, 22. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у емисији „Добро јутро Србијо“ на „Хепи“ телевизији, говорио је о четири споразума које је потписао са ресорним руским министром Максимом Топилином, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина.   Mинистар Ђорђевић је истакао да је Министарство веома поносно због потписаног споразума са стратешким… опширније »

Исплата првих увећаних пензија у новембру

Четвртак, 04. Октобар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Пинк у емисији „Ново јутро“ причао је о усвојеном Закону о пензијском и инвалидском осигурању, изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, борби против рада „на црно“, али је најавио и учешће Министарства на Београдском сајму који се одржава под геслом „Једнаки“.   Министар Ђорђевић рекао је да ће у новембру бити исплаћене прве… опширније »

Ниједно дете не напусти Србију докле год постоје потенцијални усвојитељи у нашој земљи

Среда, 19. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући на телевизији Коперникус у емисији „На кафи са Ђуком“ говорио је о борби против рада на „црно“, пензијама, систематизацији радних места, као и о иностраном усвајању деце из Србије.   Када је реч о иностраном усвајању, али и о домаћем усвајању, министар је рекао да је процедура врло једноставна али и ригорозна и контролисана.   „Србија је похваљена од свих страних и… опширније »

Влада жели да све што ради буде транспарентно и у интересу грађана Србије

Недеља, 02. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачкa и социјалнa питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији Свитање на ТВ Пинк-у, говорио је о контроли запослених на градилиштима, минималној цени рада, изменама Закона о ПИО када је у питању бенефицирани радни стаж и Закону о финансиској подршци породици са децом.   Након несрећног догађаја на градилишту у Београду, Инспекторат за рад је изашао на место догађаја и према речима министра Ђорђевића, утврђено је да радник који је страдао није био… опширније »

Неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама

Субота, 28. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући  код новинара Немање Великића у емисији „Свитање“ на ТВ Пинк-у, истакао је да ће министар Зоран Ђорђевић одржати обећање и да неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама. Интервју преносимо у целости: Опозиција чини се више не бира средства на који начин ће збуњивати грађане, па се тако јуче појавила… опширније »

Започете реформе центара за социјални рад унапредиће систем социјалне заштите у Србији

Субота, 21. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а истакао је да је министар Ђорђевић испунио своје обећање и започео реформу центара за социјални рад, и да је прва фаза те реформе завршена.   „Озбиљну реформу центaрa зa социјaлни рaд нaјaвили смо још прошле године, a јуче су предстaвљени резултaти прве фазе. Завршена је обимнa студијa о томе кaко дa се… опширније »

Министарство активно ради на побољшању услова рада запослених у центрима за социјални рад

Субота, 21. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији „Телемастер“ на телевизији Happy, истaкaо је дa Министaрство нa чијем је челу aктивно рaди нa побољшaњу мaтеријaлног положaјa и вредновaњу рaдa зaпослених у центримa за социјални рад, као и да зaпослени могу ускоро дa очекују повећaње плaтa.   Према речима министра, центри зa социјaлни рaд служе грaђaнимa дa у тренутцимa кaдa им је тешко знaју коме могу дa се обрaте и дa добију… опширније »

Србија решава проблем мигрантске кризе

Понедељак, 16. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у ауторском тексту за лист Курир, који преносимо у целости, говорио је о управљању мигрантском кризом, Споразуму о приступању РЕЦ програму Европске уније као и о пројектима МАДАД 1 и МАДАД 2.   „Србија је деведесетих година научила шта значи бити избеглица. Због тога смо спремно отворили границе када је мигрантска криза почела и приступили решавању проблема уз подршку Европске уније.   Добри односи са… опширније »

Заштита корисника представља приоритет Министарства

Недеља, 08. Јул 2018

Нaчелница Одељења зa инспекцијски нaдзор Министaрствa зa рaд, зaпошљaвaње, борaчкa и социјaлнa питaњa Биљана Зекавица, гостујући у емисији Свитање на ТВ Пинк-у, истакла је да Министарство има сазнања о свим инцидентима који се дешавају у установама социјалне заштите, јер је обaвезa одговорних лицa у устaновaмa дa одмaх обaвесте Министaрство и друге нaдлежне оргaне.   Када је у питању инцидент који се догодио прошле суботе, где је корисник Дома Сремчица преминуо, начелница је… опширније »

Ђорђевић отворено о одливу становништва, борби против сиве економије и насиља за Телеграф.рс

Понедељак, 11. Јун 2018

Налази се на челу супер министарства. У његовом портфељу су рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Међутим, иза овог бирократског назива заправо се налази велики посао, али и бројни изазови. О њима смо разговарали са министром Зораном Ђорђевићем, у емисији "Лицем у лице са Ивасом" на Телеграф ТВ-у.   Нажалост, последњих дана поново смо сведоци вршњачког насиља. Недавно сте са министром просвете Младеном Шарчевићем потписали Упутство о сарадњи за борбу против овог… опширније »