На Београдском сајму више нема препрека за особе са инвалидитетом

Субота, 18 Август 2018 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорком Београдског сајма Данком Селић о учешћу Министарства на 63. Међународном сајму књига, 49. Сајму образовања и наставних средстава и 4. Медија маркету, који ће се одржати у октобру 2018. године.

 

Под  геслом „Једнаки“, од  21. до 28. октобра, Министарство ће се се представити у хали 3А, на простору од 1.000 метара квадратних.

 

На иницијативу министра Ђорђевића, након 81 године од оснивања, по први пут у историји Београдског сајма,  све хале биће доступне и особама са инвалидитетом.

 

„За нас су сви грађани Републике Србије једнаки, било да су они деца, труднице, породиље, запослени, пензионери, особе са инвалидитетом, борци, ратни ветерани, социјално угрожене или маргинилизоване групе. Управо зато, наша мисаo водиља, када смо почели да размишљамо о Сајму, била је „једнаки“. На простору од 1.000 квадрата биће представљене рукотворине, слике, уметничка дела која су направиле особе са инвалидитетом и управо њиховим талентима посветићемо посебну пажњу овом приликом. Такође, представићемо све оно што радимо у оквиру министарства“, рекао је Ђорђевић.