Министри Ђорђевић и Удовичић на сајму Ј=ДНАКИ

Четвртак, 25 Октобар 2018 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић угостио је министра омладине и спорта Вању Удовичића на сајму Ј=ДНАКИ у организацији ресорног Министарства.

 

Министар Ђорђевић је овом приликом представио значај манифестације и упознао министра Удовичића са свим представницима сектора Министарства, који својим активним радом унапређују услове живота грађана Србије, а пре свега особа са инвалидитетом, најстаријих грађана и деце са сметњама у развоју.

 

Ђорђевић је још једном је подсетио да је овај сајам, којим се подиже свест  грађана да су сви који живе у Србији једнаки и равноправни, веома битан за целокупно наше друштво које треба да изгради још бољу и савременију државу.  

 

„Желимо да се сви посетиоци сајма упознају са радом Министарства и увере се да ми истински радимо на томе да сви грађани Србије буду једнаки“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар Ђорђевић захвалио је министру Удовичићу на посети којом је пружио подршку целокупном раду Министарства, али пре свега што подржава и помаже особама са инвалидитетом које се активно баве спортом и показују сјајне резултате.

 

Министар Удовичић честитао је министру Ђорђевићу што је успео да позицију Министарства постави на виши ниво и покаже јавности чиме се све оно бави, шта је постигло до сада и који су даљи планови.

 

„Имамо прилику да видимо како се људи истински боре за једнакост, за права свих грађана и мислим да је ово права прилика да се најстарији и најмлађи суграђани упознају и виде праву снагу Владе Републике Србије и Министарства и његовог целокупног тима како свакодневно раде на једнакости. Ми смо једна од ретких земаља у свету која има изједначена права за олимпијце  и параолимпијце, једни смо од ретких који једнако дајемо стипендије, награде и национална признања и по томе смо лидери и то је пример како видимо целокупан систем спорта и наше друштво уопште“, истакао је Удовичић.