Београдски сајам по први пут у потпуности доступан и особам са инвалидитетом

Четвртак, 18 Октобар 2018 |

В.д. помоћника министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милош Јанковић, у емисији „Ново јутро“ на телевизији Пинк рекао је да је Министарство за за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Београдским сајмом, уложило напоре и значајна финансијска средства  како би хале Београдског сајма биле адаптиране за особе са инвалидитетом.

 

„У хали 3а, на простору нешто већем од хиљаду квадрата, адаптирали смо и тоалете. Наши суграђани, који представљају популацију особа са инвалидитетом, моћи ће да несметано посете Сајам књига као значајну културну манифестацију, а у поменутој хали ће грађани моћи да обиђу и сајам „Ј=ДНАКИ“ где ће се представити Министарство са свим секторима и организацијама са којима сарађује“, истакао је Јанковић. 

 

Јанковић је нагласио да је адаптација Београдског сајма само једна у низу активности које спроводи Министарство за рад како би побољшао квалитет свих грађана и како би указао на то да смо сви заиста једнаки.

 

„Рад Министарства ће бити представљен како би нашим суграђанима омогућили да се на лицу места упознају са свим делатностима Министарства. Биће присутни центри за социјални рад, Републички завод за социјалну заштиту, Фонд ПИО, Национална служба за запошљавање, која ће имати свој изложбени простор, и грађани ће, у личном контакту,  путем питања која ће постављати или разних обавештења и других писаних материјала, моћи да нађу одговор на оно што их занима, а у вези је са делокругом рада Министарства“, изјавио је Јанковић.

 

Помоћник министра Јанковић рекао је да ће на сајму бити изложене слике и остале рукотворине особа са инвалидитетом и цео Сајам биће посвећен управо њима, односно значају њиховог рада, њиховом таленту и свему ономе што они, упркос инвалидитету, могу да учине за наше друштво.

 

„Ове године смо, у сарадњи са Националном асоцијацијом особа са инвалидитетом, омогућили да Београдски сајам у потпуности буде приступачан особама са инвалидитетом, јер без обзира на све напоре које је Београдски сајам улагао, није у довољној мери био приступачан особама, а с обзиром на то да је овогодишњи сајам под геслом „Једнаки“ то желимо да покажемо и у пракси, да смо заиста сви једнаки“,поручио је Милош Јанковић.