На сајму Ј=ДНАКИ додељени ваучери особама са инвалидитетом за уградњу и атестирање ручних команди за управљање возилом

Субота, 27. Октобар 2018

На сајму Ј=ДНАКИ у оквиру пројекта Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије  „Једнаки у саобраћају“ који је подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, свечано су уручени ваучери особама са инвалидитетом за уградњу и атестирање ручних команди за управљање возилом.   Пројектом Србије  „Једнаки у саобраћају“ обезбеђено је 30 ручних команди које ће за чланове Савеза бити потпуно бесплатно уграђене и атестиране.  … опширније »

Сајам Ј=ДНАКИ подржали и гости из Кубе

Субота, 27. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор Кубе Густаво Триста дел Тодо и гост овогодишњег сајма књига Герард Хернандез Нордел присуствовали су промоцији књиге „Шта почива са друге стране мора“ писца Стивена Кимбера на у којој је један од главних ликова управо Нордел, а након тога су посетили  сајам Ј=ДНАКИ.   Министар Ђорђевић и в.д помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић представили су… опширније »

Најава активности на сајму Ј=ДНАКИ за суботу, 27. октобар

Петак, 26. Октобар 2018

Позивамо вас да у суботу, 27. октобра у хали 3А посетите сајам Ј=ДНАКИ , на Београдском сајму, где ће се одржати следеће активности:   12.00 - Међугенерацијска причаоница у организацији Установе Геронтолошки центар Београд на којој ће се разменити идеје, искустава, ставови и сазнања који ублажавају генерацијску дистанцу и социјалну искљученост младих и старијих.     15.00 - Председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и подпредседник Националне организација… опширније »

Модна ревија најстаријих на сајму Ј=ДНАКИ

Петак, 26. Октобар 2018

Кориснице Геронтолошког центра Београд на сајму Ј=ДНАКИ одржале су модну ревију на којој су представиле уникатне одевне предмете израђене у креативним радионицама чија је сврха неговање и чување од заборава вештина традиционалних ручних радова.   Манекенке су овом модном ревијом приказале да и стари воле оно што воле и млади, као и да све одевне предмете са љубављу стварају за све генерације.   Модној ревији присуствовали су в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са… опширније »

Министри Ђорђевић и Удовичић на сајму Ј=ДНАКИ

Четвртак, 25. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић угостио је министра омладине и спорта Вању Удовичића на сајму Ј=ДНАКИ у организацији ресорног Министарства.   Министар Ђорђевић је овом приликом представио значај манифестације и упознао министра Удовичића са свим представницима сектора Министарства, који својим активним радом унапређују услове живота грађана Србије, а пре свега особа са инвалидитетом, најстаријих грађана и деце са сметњама у развоју.  … опширније »

Информације о сајму

Среда, 24. Октобар 2018

  Београдски сајам  21.-28. октобар 2018. године Летак и водич Мапа Београдског сајма - ради лакшег сналажења возилима до Хале 3А  опширније »

Почео сајам Ј=ДНАКИ

Недеља, 21. Октобар 2018

В.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, уз присуство многобројних посетилаца, на Сајму под слоганом Ј=ДНАКИ  поручила је да овај сајам представља њен сан за који се, заједно са свим савезима и удружењима особа са инвалидитетом активно борила да оствари. „Председник Републике Србије господин Александар Вучић рекао је да сањамо велике снове, ја сам их сањала, заједно са свима вама и овај сајам представља њихово остварење. Желим да… опширније »

Београдски сајам по први пут у потпуности доступан и особам са инвалидитетом

Четвртак, 18. Октобар 2018

В.д. помоћника министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милош Јанковић, у емисији „Ново јутро“ на телевизији Пинк рекао је да је Министарство за за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Београдским сајмом, уложило напоре и значајна финансијска средства  како би хале Београдског сајма биле адаптиране за особе са инвалидитетом.   „У хали 3а, на простору нешто већем од хиљаду квадрата, адаптирали смо и тоалете. Наши суграђани,… опширније »

Сајам „Ј=ЕДНАКИ“ од 21. до 28. октобра на Београдском сајму

Четвртак, 18. Октобар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Ненад Нерић, гостујући у емисији „Добро јутро Србијо“ на телевизији Хепи, најавио је сајам „Једнаки“ који ће бити одржан у периоду од 21. октобра до 28. октобра у хали 3 Београдског сајма.   Ненад Нерић је истакао да Министарство рад, запошљавање, борачка и социјална питања ове године има прилику да у току 63. Међународног сајам , београдског Сајам књига, затим 49. Сајама… опширније »

На Београдском сајму више нема препрека за особе са инвалидитетом

Субота, 18. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорком Београдског сајма Данком Селић о учешћу Министарства на 63. Међународном сајму књига, 49. Сајму образовања и наставних средстава и 4. Медија маркету, који ће се одржати у октобру 2018. године.   Под  геслом „Једнаки“, од  21. до 28. октобра, Министарство ће се се представити у хали 3А, на простору од 1.000 метара квадратних.   На иницијативу министра… опширније »