Републички Социјално - економски савет подржао рад локалног савета у Нишу

Понедељак, 28 Јануар 2019 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је седници Социјално - економског савета Републике Србије у Нишу где је поручио да ће ускоро и у овом граду бити формиран савет на локалном нивоу.

 

Министар Ђорђевић истакао је да ће Влада Србије наставити да ради на унапређењу рада постојећих и формирању нових локалних савета и додао да је формирање локалних савета од великог значаја, јер утиче на унапређење целокупног рада СЕС-а на нивоу државе.

 

„Синдикати и послодавци за нас представљају партнере, јер сви имамо заједнички циљ, а то је изградња једне модерне, јаке и економски развијене Србије. Социјално - економски савети на локалном нивоу представљају добру прилику да се разматрају теме и дају смернице Републичком савету за стварање још бољих услова рада, материјалних давања и помоћи свим грађанима“, истакао је Ђорђевић.

 

Министар је рекао да су теме данашњег састанка биле извештај о раду у току прошле године, као и планови за текућу годину, а посебно је издвојио и представљање извештаја о напретку Србије када је у питању поглавље 19.

 

„Представили смо кратак извештај Министарства за који смо добили похвале од социјалних партнера, као и сугестије, за које верујем да ће нам помоћи у остварењу осталих циљева из поглавља 19“, навео је Ђорђевић.

 

Како каже, на иницијативу синдиката, Министарство је завршило списак професионалних болести који није ревидиран од 90 - их година и додао да се нада да ће се ускоро наћи и на Влади.

 

Председавајући СЕС-а Републике Србије Милош Ненезић рекао је да ће рад још једног локалног СЕС-а имати значаја за привреду Србије.

 

„СЕС Ниша биће подржан од стране Републичког СЕС-а, чиме ће се омогућити боље функционисање, не само привреде, него свих радника и грађана града Ниша. Републички СЕС наставиће и у будућности са својим активностима, не само на  формирању локалних савета, већ и на даљем унапређењу постојећег природног амбијента у Србији“, рекао је Ненезић.

 

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да је овај састанак са Републичким СЕС-ом, на ком су представници града Ниша имали прилику да се упознају са начином рада СЕС-а.

 

Како каже, развој града представља суштину једне заједнице и то је циљ и града Ниша у наредном периоду, а формирање СЕС-а на локалном нивоу је још један корак ка постизању тог циља.