Ђорђевић: Србија ће добити регионални Институт за обуку родитеља деце са посебним потребама у развоју

Среда, 30. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са оснивачем и директором „Доман Интернационалног Института“ господином Глен Доманом, како би разговарали о успостављању регионалног Института за обуку родитеља деце са посебним потребама у развоју.   Министар Ђорђевић објаснио је да би успостављање овог Института омогућило родитељима да науче како да се на адекватан начин брину о деци која болују од аутизма, церебралне парализе,… опширније »

Одржан округли сто „Јединствени кодекс шифара за уношење и шифрирање података у евиденцијама у области рада“

Среда, 30. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествовао је на Округлом столу „Јединствени кодекс шифара за уношење и шифрирање података у евиденцијама у области рада“, где је истакао да је израда нове листе занимања иницијатива Министарство за рад, које је заједно са Министарством просвете и другим организацијама и институцијама, образовало Радну групу која је интензивно радила на попису занимања у Републици Србији, пратећи потребе привреде и… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Нове могућности за достојанствен рад младих“

Среда, 30. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на завршној конференцији пројекта „Нове могућности за достојанствен рад младих“ где је истакао да је Министарство на чијем је челу у својим активностима посебно посвећено младима који имају велики значај у друштву.   „Као последња у низу иницијатива које је Министарство предузело јесте формирање Координационог тима који ће сагледати стање и предложити неопходне интервенције са циљем… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић разговарао са амбасадорком Бразила

Уторак, 29. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадорком Бразила Изабел Кристином де Азеведо Хејверт, којој истиче мандат у Републици Србији и захвалио јој што је својим залагањем допринела унапређењу традиционално пријатељских односа две земље.   Министар Ђорђевић се током разговора осврнуо на дипломатске односе Србије и Бразила који трају пуних осамдесет година и истакао да наша држава цени подршку Бразила територијалном интегритету… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић са амбасадором Ирана, Њ.Е. Хосеином М. Абдолахијем

Уторак, 29. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се  са амбасадором Исламске Републике Иран Њ.Е. Хосеином М. Абдолахијем.   Ђорђевић се на почетку разговора осврнуо на пријатељске односе две земље констатујући да постоји простор за даље унапређење заједничке сарадње у будућности.   Ресорни министар свом саговорнику предочио је предности улагања у Србију и изразио наду да ће те потенцијале препознати и ирански инвеститори.  Ђорђевић је… опширније »

Републички Социјално - економски савет подржао рад локалног савета у Нишу

Понедељак, 28. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је седници Социјално - економског савета Републике Србије у Нишу где је поручио да ће ускоро и у овом граду бити формиран савет на локалном нивоу.   Министар Ђорђевић истакао је да ће Влада Србије наставити да ради на унапређењу рада постојећих и формирању нових локалних савета и додао да је формирање локалних савета од великог значаја, јер утиче на унапређење целокупног рада СЕС-а на нивоу државе.… опширније »

Потписан Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2019. годину

Понедељак, 28. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић потписали су Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2019. годину, којим су утврђени конкретни задаци и циљеви на спровођењу мера активне политике запошљавања.   Министар Ђорђевић рекао је да Република Србија истраживањем тржишта, преквалификацијом радника и привлачењем страних инвеститора, жели грађанима да омогући да се баве пословима… опширније »

Обележен Међународни дан сећања на жртве холокауста

Недеља, 27. Јануар 2019

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста, предводио је централну државну церемонију код Споменика жртвама геноцида у Другом светском рату.   Том приликом министар Ђорђевић је уз пуне војне и државне почасти положио венац и обратио се присутнима, а његов говор преносимо у целости: „“Боље је слушати прекор мудрога него… опширније »

За породиље 10 милијарди више у односу на претходну годину

Недеља, 27. Јануар 2019

Поводом навода објављених у појединим медијима, Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања још једном истиче да накнада за породиље, право остварено према Закону о финансијској подршци породици са децом није исто што и социјално давање, или остале врсте додатака, као што су дечији додатак и додатак за посебну негу детета.    Такође, наглашавамо да је последњом изменом Закона о финансијској подршци породици са децом, а који је тренутно на снази, омогућено да… опширније »

Отворена кућа за смештај малолетних миграната без пратње у Лозници

Субота, 26. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је кућу за смештај малолетних миграната без пратње у Лозници.   Том приликом он је истакао да је поносан што је Република Србија показала да је друштвено одговорна према мигрантима и да је у том аспекту узор многим земљама у Европској Унији, па и у свету.   „ Отварање ове куће је пример добре сарање, друштвене одговорности и доброг рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална… опширније »