Министри Ђорђевић и Топилин обишли Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

Уторак, 21. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин обишли су Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју - Дневни боравак „Шекспирова“.     Министар Ђорђевић захвалио је руском министру Топилину на доласку као и на подршци Руске Федерације и нагласио да ће да Република Србија неговати и унапређивати добре односе са Русијом и у будућности,… опширније »

Премијерка Брнабић састала се са руским министром Топилином

Понедељак, 20. Новембар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министром за рад и социјалну заштиту Руске Федерације Максимом Топилином о заједничком пројекту двеју држава у области социјалне заштите, наставку сарадње у областима пензионог осигурања и бриге према особама са инвалидитетом. На састанку је посебна пажња посвећена теми демографије и позитивним искуствима која су дали програми за повећање наталитета у Руској Федерацији, а која би за Србију били од изузетног… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са руским министром Топилином

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са министром рада и социјалне заштите Руске Федерације Максимом Анатољевичем Топилином, који је први пут посетио Београд.     Двојица колега усагласила су се да ће Споразум о социјалној заштити између Републике Србије и Руске Федерације бити потписан до краја текуће године, имајући у виду значајан број држављана Републике Србије који су радно ангажовани у Руској Федерацији.   … опширније »

Министар Ђорђевић посетио Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Града Београда Синиша Мали обишли су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској и поводом Светског дана детета поделили играчке деци.     Министар Ђорђевић рекао је да је један од приоритета Републике Србије брига о деци и да ће Министарство на чијем је челу континуирано предузимати активности како би сва права детета у пуној мери била заштићена.   … опширније »

Министар Ђорђевић посетио Удружење параплегичара и квадриплегичара и Центар за социјални рад Опово

Субота, 18. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић и в.д. помоћнице министра у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић обишли су просторије Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово у Баранди и Центар за социјални рад Опово. Током обиласка просторија Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово, председник Удружења Саво… опширније »

Министар Ђорђевић обишао Геронтолошки центар у Зрењанину и Дом здравља у Ковачици

Петак, 17. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Републике Пољске у Србији Њ.Е. Томашом Његођишем обишао је Геронтолошки центар у Зрењанину.     Директорка Геронтолошког центра Тања Живанов упознала је министра Ђорђевића и амбасадора са реализацијом Пројекта Радна терапија, помоћу којег су купљене машина за столарску радионицу, сто за стони тенис и шаховске табле, а који је финансирала Република Пољска.   … опширније »

Министар Ђорђевић на церемонији поводом 99. годишњице од ослобођења Зрењанина у Првом светском рату

Петак, 17. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар привреде Горан Кнежевић, присуствовали су церемонији полагања венаца и одавања почасти учесницима Првог светског рата на спомен - обележjу на Тргу слободе у Зрењанину поводом 99. годишњице од Дана ослобођења.     Венце на спомен - обележjу положио је градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић заједно са представници Града Зрењанина, Средњебанатског округа, Воjске Србиjе - Гарнизона у Зрењанину,… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Републике Турске Њ.Е. Танжу Билгич у посети Материнском дому у Звечанској

Четвртак, 16. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор Републике Турске Њ.Е. Тангу Билгич и представници Турске агенције за развој и координацију (ТИКА) обишли су „Матерински дом“ у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.     Директор Зоран Милачић информисао је министра Ђорђевића и амбасадора Билгича  о реализацији пројекта изградње новог Материнског дома,у коме ће бити смештене труднице и мајке са децом,а… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије

Четвртак, 16. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић разговарали су са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС) поводом Међународног дана толеранције.                 Министар Ђорђевић истакао је да особе са инвалидитетом не смеју бити заборављене и да ће Република… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са комесаром за избеглице и миграције Републике Србије Владимиром Цуцићем

Среда, 15. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са комесаром за избеглице и миграције Републике Србије Владимиром Цуцићем. На састанку је било речи о тренутном стању мигрантске кризе, стању у привремено прихватним центрима и центрима за азил, као и пројектима који се реализују у сарадњи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Комесаријата за избеглице и миграције са другим владиним и међународним партнерима. Министар Ђорђевић је… опширније »