Србија може да рачуна на подршку Аустрије у отварању нових поглавља

Четвртак, 19. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором Републике Аустрије у Републици Србији, Њ.Е. Николасом Лутеротијем и пожелео му добродошлицу.   Министар Ђорђевић осврнуо се на области досадашње сарадње Србије и Аустрије и нагласио да постоји још простора за њено унапређење. Министар је захвалио на позиву за отварање конференције „Аустријска искуства у вези са Уредбом 883 ЕУ и Поглавље 2 - слобода кретања… опширније »

Министар Ђорђевић потписао уговор са добитницом стана другог круга „Узми рачун и победи 2018“

Среда, 18. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је уговор и честитао Сузани Пушкаш, срећној добитници стана другог извлачења у другом кругу наградне игре „Узми рачун и победи 2018“ и поручио да ће Влада Србије још боље и ефикасније радити у наредном периоду да би њени грађани живели боље.   „Сви грађани Србије су равноправни у овај наградној игри и надам се да ће број оних који учествују бити све већи. Влада Србије наставља борбу… опширније »

Министар Ђорђевић о сету финансијских закона

Среда, 18. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да верује да ће након завршетка расправе о амандманима, а затим и гласања у Народној Скупштини бити усвојен сет финансијских закона који ће, поред унапређења рада у свери финансија и унапређења рада пореске инспекције, усвојити и Закон о планском систему који је веома важан за Републику Србију.   „Закон о планском систему повезаће државне институције по хоризонтали и вертикали и пружити… опширније »

Министар Ђорђевић присуствовао обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина у Доњој Градини

Недеља, 15. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је у спомен-подручју Доња Градина обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина.   Манифестација је започела служењем свете архијерејске литургије у Цркви светих апостола Петра и Павла, након чега су положени венаци у спомен-подручју Доња Градина, а служен је и парастос и помен жртвама усташког… опширније »

Министар Ђорђевић одао почаст настрадалима у авионској несрећи у Алжиру

Петак, 13. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости која је отворена у амбасади Алжира поводом смрти 257 људи након пада војног транспортног авиона „Иљушин 76“.   „Сваки живот који је изгубљен огромна је трагедија сама по себи. Велики број трагично настрадалих даје обавезу нашим пријатељима, народу Алжира да из овога изађу још јачи. Остаје жал и вечно сећање. Нека им је слава и хвала “, написао је министар.  … опширније »

Додељени кључеви првој добитници стана другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2018"

Среда, 11. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је кључеве стана првој добитници другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2018" Катарини Стевановић из Сврљига.   Министар Ђорђевић честитао је срећној добитници на награди којој ће овај стан, као студенткињи много значити и истакао да ће Влада Србије наставити са акцијама сузбијања рада на црно додајући да додатни подстрек дају све бољи резултати борбе против сиве економије.  … опширније »

Министар Ђорђевић упознао полазнике 7. класе Високих студија безбедности и одбране са приоритетима Министарства

Уторак, 10. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са полазницима 7. класе Високих студија безбедности и одбране и упознао их са најближим сарадницима и циљевима рада сваког сектора у Министарству.   Један од полазника 7. класе ВСБО је и в. д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.   Министар Ђорђевић рекао је да је главни циљ Министарства активан рад на побољшању демографске слике Србије, како је то и… опширније »

Министар Ђорђевић на Ускрс са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“

Недеља, 08. Април 2018

Министар за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на највећи хришћански празник Ускрс, посетио је Установу за децу и младе „Сремчица“ и корисницима пожелео срећан празник. Приликом поделе ускршњих јаја уследило је и традиционално туцање јајима.    „Приликом обиласка Установе, сагледао сам све недостатке и проблеме који постоје. Желим да их решимо, посебно јер је реч о нечему што ће, не само олакшати живот корисницима, већ га и… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Међународни дан Рома

Субота, 07. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, честитао је Међународни дан Рома свим припадницима ромске националне заједнице и рекао да је као друштво радимо на томе да се подигне свест о проблемима са којима се Роми суочавају.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је много тога урадило када је у питању побољшање услова живота Рома у Србији. Направљен је велики помак, али постоји још много тога у плану. Кроз спровођење… опширније »

Министар Ђорђевић одао почаст настрадалима у бомбардовању Београда у Другом светском рату

Петак, 06. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац и одао почаст настрадалима у шестоаприлском бомбардовању Београда 1941. године у Алеји страдалих на Новом гробљу у Београду.   Министар Ђорђевић рекао је да је Други светски рат однео много живота, али да су тада као и сваки пут у историји српски народ и Србија били на правој страни.  „Дужност Републике Србије је да се сећа свих оних који су дали оно највредније - своје животе, да… опширније »