Позив локалним самоуправама да подрже Сениор картице

Недеља, 05 Новембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, гостујући на ТВ Пинку, рекао је између осталог, да су Сениорске персонализоване бесплатне картице пројекат Града Београда који је прва локална самоуправа у Србији која је увела овакву врсту услуге, за добробит старијих суграђана.

Ђорђевић је рекао да у Београду постоји велико интересовање за сениорским картицама и да је ово само један од начина како нашим најстаријим грађанима можемо да помогнемо.

Како је навео министар, првој подели картица у Београду присуствовали су градоначелници Новог Сада и Ниша, те се очекује да су то следећи градови у којима ће се развити ова врста услуге и да се нада да ће овај пример добре праксе следити и остале локалне самоуправе.  

Министар Ђорђевић је истакао да Влада Србије од 2014 године, на челу са тадашњим председником Владе, води бригу о нашим најстаријим грађанима и да ту бригу води и Влада данас и труди се да њихов материјални положај побољша.

Министар је рекао да ова картица пензионерима пружа корист у многим областима и захваљујући њој пензионерима се пружа могућност да остваре попусте у великом броју трговинских ланаца, апотекама, домовима здравља, позориштима, спортско-рекретаривним центрима, јавним комуналним предузећима и додао да су до сада 52 компаније изашле у сусрет овом пројекту, а да се нада још већем броју јер ми смо друштвено одговорно друштво.

Ђорђевић је објаснио да је процес аплицирања за сениорске бесплатне картице лак, да се након попуњавања формулара добија привремена картица ,а касније на кућну адресу стиже оригинална картица.

Увођење ове услуге је у ингеренцији локалних самоуправа. Министарство за рад позива све локалне самоуправе, да у оквиру својих могућности, следе пример Града Београда.

Целу идеју подржало је Министарство за рад, борачка и социјална питања на челу са министром Зораном Ђорђевићем.