Полагање венаца поводом Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији

Петак, 10 Новембар 2017 |

Поводом обележавања годишњице Дана примирја у Првом светском рату 11. новембра 2017. године у 11 часова на српском војничком гробљу у Граду Битољу у Републици Македонији биће одржана церемонија полагања венаца коју ће предводити помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић. Церемонији ће такође присуствовати студенти Криминалистичко-полицијске и Војне академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, Владе Републике Македоније и Удружења српских заједница у Републици Македонији. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти и обраћање помоћника министра Зорана Милошевића.

 

           Истог дана планиране су церемоније полагања венаца и одавања почасти на српским војничким гробљима у местима Добровени, Живојно, Скочивир и Бач у  подножју планине Кајмакчалан.


 

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у читавом свету државним манифестацијама које се одржавају 11. новембра у 11.00 часова у знак сећања на 11. новембар 1918. године у 11.00 часова када је на снагу ступило примирје у Првом светском рату.

 

    Република Србија се са поносом и пијететом сећа стотина хиљада цивила и ратника, невино и јуначких пострадалих у борбама за одбрану и ослобођење домовине током четири ратне године (1914-1918.)