Одржан састанак комисија за релизацију Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације

Четвртак, 07 Септембар 2017 |

    Делегација Владе Републике Србије коју су предводили државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић и Ненад Нерић, састала се са делегацијом Владе Руске Федерације коју је предводио помоћник заменика Министра одбране Руске Федерације Александр Валентинович Кирилин, којом приликом су разговарали о реализацији Споразума о статусу руских војних меморијала на територији Републике Србије и српских војних меморијала на територији Руске Федерације.
      Циљ састанка био је координација активности које се односе на реализацију споразума, као и разматрање питања која захтевају заједничко деловање ове две државе у области заштите ратних меморијала.
     Чланови две комисије за реализацију Споразума утврдили су начин рада комисија и разговарали о стању руских и српских меморијала на територији Србије и Русије. 
     На састанку су договорени планови за наредни период, како би се овај Споразум реализовао на најбољи могући начин и задовољио обе стране.
    Закон о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о статусу руских војних меморијала на територији Републике Србије и српских војних меморијала на територији Руске Федерације донет је 25. новембра 2014. године, док је Споразум о статусу ступио на снагу 1. јануара 2015. године.