Министар Ђорђевић у посети Савезу слепих Србије

Четвртак, 12 Октобар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетиће поводом обележавања Међународног дана слепих просторије Савеза слепих Србије и Градске организације слепих Београд (Јеврејска 24, Београд) у петак, 13. октобра у 13:30 часова.

По доласку у просторије Савеза слепих Србије и Градске организације Београд, министар Зоран Ђорђевић обићи ће Мултимедијалну салу и разговарати са корисницима о њиховим потребама и положају у друштву.

Након тога уследиће обилазак Библиотеке Савеза слепих Србије „Др Милан Будимир“ и студија за снимање звучних књига за слепе и слабовиде особе, салона за масажу и дневног центра. 

Министар Зоран Ђорђевић отвориће такмичење у самосталном кретању слепих и слабовидих особа са белим штапом, на тактилној стази испред зграде у Јеврејској 24, у 14 часова.

Изјаве за медије предвиђене су након завршетка такмичења, у 14:15 часова.

Молимо представнике медија да пријаве своје учешће на адресу press@minrzs.gov.rs или на бројеве телефона: 011/311-70-81; 064/8622-148.

                                                                                                       ***

Међународни дан слепих, познатији као дан белог штапа, обележева се већ 25 година, након препоруке коју су дале УН и Светски савез слепих 1992. године, кроз организацију различитих манифестација, и представља јединствену прилику да нагласимо значај ове специфичне теме која заслужује пажњу, укључујући и доносиоце одлука, ширу јавност и медије.