Министар Ђорђевић и министарка Јоксимовић са директором Frontex-a Фабрисом Леђеријем

Понедељак, 17 Јул 2017 |
На састанку се разговарало о надлежности агенције и програмима подршке који се спроводе у Републици Србији...

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, састали су се данас са извршним директором Агенције ЕУ за европску и обалску стражу FRONTEX Фабрисом Леђеријем.
На састанку се разговарало о надлежности агенције и програмима подршке који се спроводе у Републици Србији, како на пољу решавања изазова текуће мигрантске кризе, тако и у делу унапређења рада институција Републике Србије у процесу придруживања ЕУ.
 
На састанку је констатовано да је РС партнер Европске уније у решавању проблема мигрантске кризе и истакнута је политичка воља и спремност државних институција да се продуби партнерство и сарадња у наредном периоду.
Представници ФРОНТЕКСа ће наставити да подржавају напоре РС у циљу јачање капацитета за чланство у ЕУ у области миграција и развоја система управљања границом, посебно кроз додатни ангажман наведене агенције на простору  Западног Балкана преко потписивања новог статусног споразума и успостављања официра за везу те агенције али и кроз постојеће успостављене механизме подршке ЕУ који су доступни Србији.