Министар Ђорђевић састаје се са министром рада и социјалне политике Републике Бугарске Бисером Петковим

Петак, 22. Септембар 2017

У понедељак, 25. 09. 2017. године у Димитровграду у Спортском центру (Теслина бб ), са почетком у 11:30 часова министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састаће се са високом делегацијом Републике Бугарске на челу са министром рада и социјалне политике Бисером Петковим.                 Министри Ђорђевић и Петков разговараће о сарадњи Србије и Бугарске у области рада, запошљавања и социјалне политике као и на тему… опширније »

Министар Ђорђевић на II Интерактивном семинару Републичке агенције за мирно решавање радних спорова

Петак, 22. Септембар 2017

                У петак, 22. 09. 2017. године, са почетком у 10 часова, у Палати Србије, Булевар Михаjла Пупина 2, Београд (3.спрат, источно крило, Сала 368 - Плава сала) министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће II Интерактивни семинар Републичке агенције за мирно решавање радних спорова.             На семинару ће се разговарати о Колективном преговарању и правима запослених… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“

Четвртак, 21. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“ у Београду.  Циљ састанка био је преглед остварених резултата у протеклом периоду. На састанку је представљен Извештај о спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2016- 2025 у 2016. години.  Акциони тим… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на свечаном отварању манифестације Дани Бача – Дани европске баштине

Четвртак, 21. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадорком Словачке Републике у Србији, Њ.Е. Дагмар Репчековом, присуствоваће у суботу, 23. септембра 2017. године, у 14:00 часова свечаном отварању манифестације Дани Бача – Дани европске баштине, у општини Бач  (Тврђава Бач).  На овогодишњој манифестацији фокус је на културном наслеђу и природи, областима којима општина Бач може најбоље да се прикаже домаћој и међународној јавности.… опширније »

САОПШТЕЊЕ О ИСПЛАТАМА

Среда, 20. Септембар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да исплата корисницима: -  Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити) за месец АВГУСТ почиње дана 19.09.2017. године, а - Основних инвалидских примања војних инвалида и корисника породичне инвалиднине; -    Дечјег додатка и родитељског додатка; -   Додатка за помоћ и негу другог лица за месец АВГУСТ… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на Имплементационом састанку људске димензије 2017

Среда, 20. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на Имплементационом састанку људске димензије ОЕБС  2017, одржаном у Варшави. Имплементациони састанак људске димензије, је највећи европски скуп посвећен теми људских права који сваке јесени, више од 15 година, у главном граду Пољске организује ОЕБС-ова Канцеларија за демократске институције и људска права… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Основној школи „Бранко Пешић“ у Земуну

Среда, 20. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем и  амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији, Њ.Е. Кајлом Скотом, посетиће у четвртак, 21. септембра 2017. године, у 8:30 часова, ОШ „Бранко Пешић“ у Земуну (Светотројичина бр. 4). Приликом посете, биће уручена опрема за ђаке која је обезбеђена у оквиру пројекта „Подршка формалном образовном систему Србије у… опширније »

„Отворена врата“ у четвртак, 21. септембра 2017

Уторак, 19. Септембар 2017

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи акцију „Отворена врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група.   „Отворена врата“ биће одржана у четвртак, 21. септембра 2017. године од 10 до 12 часова, у Малој сали на VI спрату, ул. Немањина бр.22-26,  у Београду.   Потребно је посету претходно највити и заказати на број телефона 011/ 264-1400, или путем е-маил адресе… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА СРПСКЕ И ГРЧКЕ ВОЈНИКЕ СТРАДАЛЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Уторак, 19. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом Дана сећања на страдале грчке и српске војнике у Првом светском рату. Церемонија ће бити одржана 20. септембра 2017. године у 11.30 часова у оквиру комплекса грчког војничког гробља из периода Првог светског рата  у Пироту и код споменика српским војницима страдалим у Првом светском рату.  Венце ће поред министра за рад, запошљавање,… опширније »

Донација средњој школи „Мионица“

Недеља, 17. Септембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић присуствовао је церемонији примопредаје индивидуалне донације јапанског држављанина Вакаи Кијуруа средњој школи „Мионица“.  Средња школа ,, Мионица“ добила је донацију намењену за куповину машине за производњу хране која ће се делити народним кухињама, према инструкцијама и препорукама локалног Центра за социјални рад.  Државни секретар захвалио je Вакаи Кијуру на… опширније »