Ђорђевић отворено о одливу становништва, борби против сиве економије и насиља за Телеграф.рс

Понедељак, 11. Јун 2018

Налази се на челу супер министарства. У његовом портфељу су рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Међутим, иза овог бирократског назива заправо се налази велики посао, али и бројни изазови. О њима смо разговарали са министром Зораном Ђорђевићем, у емисији "Лицем у лице са Ивасом" на Телеграф ТВ-у.   Нажалост, последњих дана поново смо сведоци вршњачког насиља. Недавно сте са министром просвете Младеном Шарчевићем потписали Упутство о сарадњи за борбу против овог… опширније »

Србија ће бити земља у којој листе чекања за смештај у државне домове неће постојати

Субота, 02. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачкa и социјалнa питања Зоран Ђорђевић гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а изјавио је да ће држава најстаријим грађанима, који су на листи чекања за смештај у државне домове, обезбедити смештај у приватне домове.   "Постоје редови јер немамо довољно смештајних капацитета у државним установама и желимо да помогнемо најстаријим грађанима и обезбедимо им смештај у домове.    “Капацитети… опширније »

Смештај најстаријих грађана у приватне домове уз помоћ државе

Петак, 25. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Прва, изјавио је да ће најстарији суграђани који немају ближе сроднике и материјално су угрожени, а на листама су чекања за смештај у државне старачке домове од 1. јула добити могућност за смештај у приватним домовима уз помоћ државних субвенција.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања жели да са свим лиценцираним приватним домовима за смештај одраслих и… опширније »

Усвајање деце из Србије само преко лиценцираних агенција

Понедељак, 07. Мај 2018

Саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Вулевић, гостујући на телевизији Прва у Јутарњем програму изјавио је да је Република Србија, од стране Шведска владине организације која је задужена за праћење и контролу међудржавног усвојења, оцењена као земља која има најпоузданију и најпрофесионалнију процедуру међудржавног усвојења које је контролисано од надлежних органа.   „Министарство у реализацији међудржавног усвојења искључиво сарађује са… опширније »

Кажњавамо и стране инвеститоре који се огреше о раднике

Понедељак, 07. Мај 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији “Да се не лажемо“ осврнуо се на недавни протест који је одржан 1. маја, рекавши да је присуствовао протесту синдиката јер нема шта да крије, као и да Министарство редовно има састанке са синдикатима.    Министар Ђорђевић истакао је да је свакодневна комуникација са радницима најбољи показатељ да Влада Србије води рачуна о запосленима, али подједнако и о послодавцима и додао… опширније »

Влада Србије наставља да ствара боље услове за повећање плата и останак младих

Четвртак, 03. Мај 2018

Поводом Међународног празника рада - Првог маја, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у јутарњем програму на телевизији Прва, изјавио је да сви грађани у Републици Србији треба да прослављају овај дан и тако се подсете на сва права која радници имају.   „Сваком успешном послодавцу циљ је остваривање профита, али уколико нема добре радне снаге и уколико радници нису задовољни, тај циљ је немогућ. Држава да би остварила профит мора… опширније »

Дијалогом до бољег положаја радника

Среда, 02. Мај 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао је да се социјални дијалог води континуирано, да постоји добра и континуирана социјално-економска конекција државе и радника, радника и послодаваца.   Ђорђевић је додао и да су радници незадовољни својим материјалним положајем и да су њихови захтеви оправдани јер, како каже, увек може боље.   "Захтеви су оправдани, јер увек може боље и плате увек треба да буду веће,… опширније »

Грађани и држава заједно за бољу демографску слику Србије

Субота, 31. Март 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији „Сучељавање“ на РТВ - у говорио је о приоритетима којима ће се Министарство бавити у текућој години, међу којима су подстицај рађања и мењање демографске слике Србије, доношење Закона о родној равноправности, борба против рада на црно и израда социјалних карата.   На питање да ли је економија један од разлога лоше демографске слике Србије и да ли би на то утицао већи БДП, министар је рекао… опширније »

Побољшање демографске слике Србије приоритет Владе

Недеља, 18. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у Јутарљем дневнику на РТС-у изјавио је да Влада Србије са председником републике Александром Вучићем, активно ради на побољшању демографске слике Србије и доношењу мера које подстичу наталитетет.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, заједно са министарком задуженом за демографију и популациону политику Славицом Ђукић Дејановић ради на промени демографске слике… опширније »

Србија мора да задржи младе људе који ће јој знањем и радом помоћи у остваривању бољих пословних циљева

Уторак, 13. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији “Бизнис монитор” на РТВ телевизији рекао је да је приоритет рада Министарства у 2018. години борба против сиве економије и едукација грађана о користима које имају од спречавања рада на црно.   Недавно сте изјавили да ће грађани моћи електронски да провере да ли их је послодавац пријавио и да ли редовно уплаћује порезе и доприносе. Како ће то у пракси да се осети?   У оквиру пројекта… опширније »