Влада Србије коренито ће променити државу, јер првенствено жели да њени грађани живе боље

Субота, 17. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостовао је у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије, и том приликом одговарао на питања везана за статус пензионера, о сивој економији, родној равноправности и о питањима везаним за старо сајмиште.   „Када је реч о пензионерима, ми знамо да они данас имају проблем приликом доказивања свог статуса и да из тог разлога морају увек са собом да носе последњи чек, који сам по себи је проблематичан, јер… опширније »

Министар Ђорђевић о Закону о финансијској подршци породици са децом

Понедељак, 04. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за дневни лист „Политика“ рекао је да ће Закон о финансијској подршци породици са децом ући у скупштинску процедуру следеће недеље, али да он не предвиђа мере које најављује министарка Зорана Михајловић.     Ђорђевић је за "Политику" истакао да Влада од 2014. године води одговорну политику у интересу државе и грађана, водећи првенствено рачуна о економским могућностима… опширније »

Израда социјалних карата приоритет Министарства

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Дневнику Радио-телевизије Србије говори о једнократној помоћи пензионерима, сениор картицама, социјалним картама, као и о осталим активностима које спроводи ресорно министарство. Најављена је исплата једнократне помоћи пензионерима, 5.000 динара. И прошле године, добили су ту помоћ. Дакле, сви пензионери ће помоћ добити у наредних неколико дана, је л' тако? Тако је. 1.750.000 пензионера може да очекује исплату… опширније »

Уз социјалне карте грађанима праведнија расподела помоћи

Уторак, 14. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије говори о социјалној помоћи и социјалним картама.   Право на социјалну помоћ или субвенције које обезбеђују локалне самоуправе преиспитују се једном годишње. Промену статуса корисника Центри за социјални рад готово да не могу да контролишу, а шта ће променити социјалне карте говори нам министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   За… опширније »

Мобилним инспекторима против рада на црно

Четвртак, 09. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за лист Политика  говори о изради социјалних карата, Закону о родној равноправности, као и о раду у иностранству и смањењу рада на црно.  Социјалне карте уместо шетње по шалтерима. –За рад у иностранству користити само агенције с лиценцом. „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради  на креирању социјалних карата по узору на европске земље. Креирањем… опширније »

Закон једнак за све

Понедељак, 13. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији „Прав угао“ на Радио-телевизији Војводине говори о контроли боловања, минималним зарадама као и о Закону о родној равноправности.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у жижи је јавности пре свега због најављене контроле боловања, у неким фирмама, на која одлазе наводно неумерени запослени, углавном запослени код страних инвеститора. Како ће та контрола… опширније »

Могуће нове повишице пензија

Уторак, 07. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за часопис  Пензија говори о побољшању положаја пензионера и смањењу незапослености. „Ако наставимо да остварујемо добре резултате, можемо да направимо простор у буџету за додатно повећање пензијских чекова“ Ценимо и препознајемо одрицање и допринос који су пензионери дали током свог радног века, али и тако што су поднели велики део терета у стабилизацији јавних финансија. Добри фискални… опширније »

Хоћу да знам како се троши сваки динар

Понедељак, 06. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за недељник Нови магазин говори о темама из делокруга надлежности ресорног министарства.   Социјално-економски савет недавно је, мимо већ устаљене вишегодишње праксе,  усагласио нову минималну цену рада. Осим тога, социјални партнери су били једногласни и у ставу да је Нацрт закона о родној равноправности непримењив. Прво питање за министра за рад, запошљавање, социјална и борачка питања… опширније »