Подршка особама са инвалидитетом свих 365 дана у години

Понедељак, 10. Децембар 2018

Галерија Особа са инвалидитетом „Арт“ коју је осмислило и покренуло Удружење дистрофичара Јужно-бачког округа уз подршку и финансијску помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачака и социјална отварена је данас  у Новом Саду, у Змај Јовиној улици, поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом.   Тим поводом Биљана Барошевић, в.д. помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална… опширније »

Регионална конференција поводом Mеђународног дана људских права

Петак, 07. Децембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уз подршку Нордијског савета министара, поводом Међународног дана људских права,  у понедељак, 10. децембра, у Палати Србија, сала Београд, са почетком у 9 часова , организује регионалну конференцију институционалних механизама за родну равноправност „Развој родне равноправности кроз регионалну сарадњу – искуства Нордијских земаља“.   Догађају ће присуствовати високи представници… опширније »

Подршка ЕУ инклузији Рома - Компонента 2 - Грант шема - позив за подношење пројеката

Петак, 07. Децембар 2018

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) објавила је 3. децембра позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“ који финансира Европска Унија кроз програм ИПА 2016 Крајњи рок за достављање предлога пројеката је 18. фебруар 2019. године.   Износ који ће бити додељен корисницима грантова у оквиру овог позива је 2 милиона евра. Максималан… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на конференцији „Оснаживање младих ромских породица“

Среда, 05. Децембар 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Стана Божовић говорила је на конференцији “Оснаживање младих ромских породица 2015-2018” која се одржава већ трећу годину за редом.   Државна секретарка истакла је да инклузија Рома и Ромкиња једно од приоритетних питања за Владу Републике Србије, а нарочито за Министарство, које је било предлагач важеће Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период од 2016. до 2025.… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ВОЛОНТЕРА

Уторак, 04. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће обележавању Међународног дана волонтера, који се по први пут обележава у Установи за децу и младе “Сремчица“ (ул. Моштаничка број 2), у среду, 5. децембра, са почетком у 12 часова.   Овом приликом биће уприличено дружење студената Факултета политичких наука, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда и корисника установе, као и едукативне трибине и радионице. Након… опширније »

Представљен нови сајт Канцеларије за ИТ и Е - управу прилагођен особама са инвалидитетом

Понедељак, 03. Децембар 2018

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, у Дому за одрасла инвалидна лица представљен је нови сајт Канцеларије за информационе технологије и електронску управу који, с обзиром на намеру да буде доступан свим грађанима Србије, има и функцију читања садржаја (text-to-speech) намењену слепим и слабовидим особама.   Овом приликом презентован је и посебан софтвер, који је развила домаћа стартап компанија „Computer Eye Control“, који омогућава особама са… опширније »

Министарство наставља активно да ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом

Петак, 30. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовали су на 32. седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Народне скупштине, организованој поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, а главна тема била је пословна способност као предуслов за укљученост и једнакост особа са… опширније »

Oбележeна 77. годишњица од битке на Кадињачи

Четвртак, 29. Новембар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију поводом обележавања 77. годишњице од битке на Кадињачи која је одржана 29. новембра 2018. године, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.     Поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, председник Скупштине Града Ужица,… опширније »

Oбележавање 77. годишњице од битке на Кадињачи

Среда, 28. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију поводом обележавања 77. годишњице од битке на Кадињачи, 29. новембра 2018. године, са почетком у 11 часова, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.     Код спомен-костурнице херојима Кадињаче биће положени венци и одате државне и војне почасти.   Поред државног секретара Нерића венце ће положити и представници Министарства одбране и… опширније »