Министар Ђорђевић састаје се са министром рада и социјалне политике Републике Бугарске Бисером Петковим

Петак, 22. Септембар 2017

У понедељак, 25. 09. 2017. године у Димитровграду у Спортском центру (Теслина бб ), са почетком у 11:30 часова министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састаће се са високом делегацијом Републике Бугарске на челу са министром рада и социјалне политике Бисером Петковим.                 Министри Ђорђевић и Петков разговараће о сарадњи Србије и Бугарске у области рада, запошљавања и социјалне политике као и на тему… опширније »

Министар Ђорђевић на II Интерактивном семинару Републичке агенције за мирно решавање радних спорова

Петак, 22. Септембар 2017

                У петак, 22. 09. 2017. године, са почетком у 10 часова, у Палати Србије, Булевар Михаjла Пупина 2, Београд (3.спрат, источно крило, Сала 368 - Плава сала) министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће II Интерактивни семинар Републичке агенције за мирно решавање радних спорова.             На семинару ће се разговарати о Колективном преговарању и правима запослених… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“

Четвртак, 21. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“ у Београду.  Циљ састанка био је преглед остварених резултата у протеклом периоду. На састанку је представљен Извештај о спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2016- 2025 у 2016. години.  Акциони тим… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на свечаном отварању манифестације Дани Бача – Дани европске баштине

Четвртак, 21. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадорком Словачке Републике у Србији, Њ.Е. Дагмар Репчековом, присуствоваће у суботу, 23. септембра 2017. године, у 14:00 часова свечаном отварању манифестације Дани Бача – Дани европске баштине, у општини Бач  (Тврђава Бач).  На овогодишњој манифестацији фокус је на културном наслеђу и природи, областима којима општина Бач може најбоље да се прикаже домаћој и међународној јавности.… опширније »

САОПШТЕЊЕ О ИСПЛАТАМА

Среда, 20. Септембар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да исплата корисницима: -  Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити) за месец АВГУСТ почиње дана 19.09.2017. године, а - Основних инвалидских примања војних инвалида и корисника породичне инвалиднине; -    Дечјег додатка и родитељског додатка; -   Додатка за помоћ и негу другог лица за месец АВГУСТ… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на Имплементационом састанку људске димензије 2017

Среда, 20. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на Имплементационом састанку људске димензије ОЕБС  2017, одржаном у Варшави. Имплементациони састанак људске димензије, је највећи европски скуп посвећен теми људских права који сваке јесени, више од 15 година, у главном граду Пољске организује ОЕБС-ова Канцеларија за демократске институције и људска права… опширније »