Министар за рад,запошљавање, борачка и социјална питања одржаће први пут састанак са свим представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом са територије Србије

Уторак, 21. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће у среду, 22.11.2017. године са почетком у 11 часова у згради „Палата Србије“, источни улаз,V спрат, сала 533, састанак са представницима 33 савеза удружења особа са инвалидитетом које у свом саставу имају 565 локалних удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије. Састанку су, поред представника савеза, позвани да присуствују и представници локалних организација. На састанку ће први… опширније »

Обележена годишњица ослобођења Бања Луке у Првом светском рату

Уторак, 21. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, у име Владе Републике Србије, присуствовао је обележавању годишњице ослобођења Бања Луке у Првом светском рату, у Храму Христа Спаситеља. Након верског помена несталим и погинулим српским борцима у Првом светском рату присутнима су се обратили и председник Републике Српске Милорад Додик, министaр за рад и борачко-инвалидску заштиту Владе Републике Српске Миленко Савановић и градоначелник Бања… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку Социјално - економског савета

Уторак, 21. Новембар 2017

Социјално - економски савет Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржаће састанак под називом „Значај локалних Социјално - економских савета“ у среду, 22. новембра, у 13 часова у просторијама Клуба посланика (Толстојева 2).     Тема састанка је формирање и активан рад локалних социјално - економских савета који су од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Републици Србији. Развој и јачање ових савета јесу… опширније »

Министар Ђорђевић и руски министар Топилин у посети Центру за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин посетиће у уторак, 21. новембра у 11 часова Центар за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју Београд (Шекспирова 8). Планиран је обилазак установе, радионице за домаћинство и креативне радионице за кориснике, као и обилазак групе корисника са Ретовим синдромом и групе одраслих. Након обиласка предвиђене су изјаве за… опширније »

Израда социјалних карата приоритет Министарства

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Дневнику Радио-телевизије Србије говори о једнократној помоћи пензионерима, сениор картицама, социјалним картама, као и о осталим активностима које спроводи ресорно министарство. Најављена је исплата једнократне помоћи пензионерима, 5.000 динара. И прошле године, добили су ту помоћ. Дакле, сви пензионери ће помоћ добити у наредних неколико дана, је л' тако? Тако је. 1.750.000 пензионера може да очекује исплату… опширније »