Ministar Vulin: Mržnja ne sme i ne može da bude lice Srbije

Ponedeljak, 19. Jun 2017

„Mržnja ne može da bude lice Srbije i mržnja ne može da bude lice Srba. Nema mesta za mržnju među Srbima i nema mesta za mržnju u našem društvu“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, koji je zajedno sa predsednikom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Vitomirom Mihajlovićem, i predsednikom opštine Čukarica, Srđanom Kolarićem, uklanjao grafite koji pozivaju na nasilje protiv romske populacije, ispisane na zgradi Doma zdravlja „Dr Simo… opširnije »

Ministar Vulin: Srbija priprada svakome ko živi u njoj

Nedelja, 18. Jun 2017

BEOGRAD - U Srbiji živi 29.415 ljudi koji još uvek imaju izbeglički status i država se o njima brine, kao što brine o svim svojim građanima, jer Srbija pripada svakome ko u njoj živi, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. opširnije »

Ministar Vulin: Podrška Brnabić-garancija za nastavak Vučućeve politik

Nedelja, 18. Jun 2017

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da će stranka koju vodi podržati izbor Ane Brnabić za premijera jer ju je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je garancija da će ona nastaviti politiku koju je sam Vučić vodio kao predsednik vlade i zato što im je stalo do kontinuiteta te politike. opširnije »

Ministar Vulin: Srbija mora da neguje različitosti i da za svakog svog građanina bude podjednako dobra

Subota, 17. Jun 2017

„Srpski narod u sebi treba da neguje različitosti, treba da neguje različito poreklo koje nas čini takvim kakvi jesmo. Srpski narod živi na različitim prostorima i shodno tome je gradio svoju istoriju, gradio svoju različitost, očuvao svoju posebnost, svoju kulturu, ali on jeste jedno. Krajiški Srbi, Srbi iz Republike Srpske, Srbi koji su nekada došli trbuhom za kruhom, a nekada bežeći pred kamom i jamom, doneli su u Srbiju i Vojvodinu ono najbolje što umeju da daju, doneli su svoju… opširnije »

Srbija je odabrala Aleksandra Vučića da je vodi napred

Petak, 16. Jun 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, prisustvovao je danas obeležavanju Dana grada Loznice. „Šta reći gradu koji je veliki u istoriji, gradu koji je veliki u trenutku kad traje, gradu u senci heroja sa Gučeva, gradu koji je rodno mesto srpske pismenosti i ćirilice, gradu koji nikada nije pogrešio na ispitu na kom je bilo pitanje borbe za srpsku slobodu“, rekao je Vulin. opširnije »

Vlada Srbije obezbeđuje podjednake uslove stranim i domaćim prizvođačima

Petak, 16. Jun 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, obišao je novi pogon fabrike čokolade „Neli“ koji je otvoren danas u Loznici, a investicija vredna tri miliona evra obezbediće 50 novih radnih mesta i povećati proizvodnju fabrike za 80 odsto. Obilazeći proizvodni pogon fabrike Aleksandar Vulin je istakao da je ova kompanija primer preduzetništva kakvo treba da postoji mnogo više u Srbiji. opširnije »

Ministar Vulin: Prijavite nasilje, niko nasilje ne sme da prihvati kao nešto što mu pripada

Četvrtak, 15. Jun 2017

„Centrima za socijalni rad je tokom 2016. godine prijavljeno 23.218 slučajeva porodičnog nasilja. Od tog broja 3.050 slučajeva odnosi se na stare“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, na koferenciji „Zlostavljanje starijih – šta dalje, kako sprečiti?“ koju je Crveni krst Srbije organizovao povodom Svetskog dana borbe protiv nasilja nad starijima. opširnije »

Otkriven spomenik jednom od heroja sa Košara - Tibor Cerna

Sreda, 14. Jun 2017

DEBELjAČA - Spomenik Tiboru Cerni, jednom od 108 pripadnika Vojske Jugoslavije koji su stradali u odbrani reona karaule Košare, kada su ih 1999. napale udružene snage terorističke OVK, regularne albanske vojske i NATO snaga, otkriven je danas u Debeljači kod Kovačice. Spomenik su otkrili majka poginulog Cerne - Kata Cerna i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i položio venac na spomenik, intonirana je himna Bože pravde... Vence i cveće položili su ministar za rad, zapošljavanje,… opširnije »

Pojačana kontrola isplate uvećane zarade u dane uskršnjih praznika

Utorak, 13. Jun 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, rekao je danas da je Inspektorat za rad u periodu od 6. do 9. juna 2017. godine intenzivno proveravao da li su poslodavci isplatili odgovarajuće uvećane nadoknade zaposlenima koji su radili za vreme Vaskršnjih praznika. opširnije »

Doneta Uredba o poslovima koje deca ne smeju da rade

Ponedeljak, 12. Jun 2017

Ministar za rad, zapošljavavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, na konferenciji organizovanoj povodom Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe dečijeg rada, izjavio je da fenomen dečijeg rada pogađa čitavu planetu, da ga ima i u Srbiji, kao i da je na državi i društvu da se bore protiv njegove pojave. opširnije »