V.d. pomoćnika ministra Jovana Milovanović u poseti opštinama Požarevac i Smederevo

Ponedeljak, 09 Jul 2018 |

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović posetiće 10. jula 2018. godine u 10 časova Požarevac (Hotel Dunav – Lenjinova broj 3) i u 11 časova Smederevo (Centar za socijalni rad – Knez Mihailova 29).

 

Stručnjacima iz centara za socijalni rad iz Podunavskog, Braničevskog i Južno banatskog okruga, u Požarevcu biće organizovana obuka za identifikaciju najisključenije dece sa smetnjama u razvoju.

 

Jačanje kapaciteta stručnjaka putem edukacija je jedna od aktivnosti u okviru realizacije Projekta „Podrška lokalnoj integraciji izbeglica iz bivše Jugoslavije i interno raseljenih lica“. Projekat realizuje Udruženje Amity iz Beograda, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz finansijsku podršku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, na teritoriji 8 okruga (48 opština) u Srbiji.

 

Cilj ovog Projekta je da pruži podršku lokalnim centrima za socijalni rad, kako bi bili efikasniji u podršci lokalnoj integraciji najugroženijih pojedinaca iz interno raseljeničke i izbegličke populacije i u radu sa drugim ugroženim pojedincima i porodicama iz domicilne populacije.

 

Centri za socijalni rad Požarevac i Smederevo su među 10 Centara koji su kroz ovaj Projekat i kadrovski pojačani sa po jednim stručnim radnikom, a prilikom ove posete biće im uručena i tehnička oprema (kompjuter i štampač).