Savez slepih Srbije zahvalio predsedniku Vučiću i ministru Đorđeviću na kupovini Brajevih štampača

Sreda, 18 Oktobar 2017 |

Savez slepih Srbije saopštio je danas da je dan nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ispunjeno obećanje i da su kupljena dva Brajeva štampača sa pratećom opremom.

Vučić se u ponedeljak, povodom Međunarodnog dana slepih, sastao sa predstavnicima Saveza slepih Srbije i tom prilikom naglasio da će državni organi učiniti sve koliko mogu da pomognu u rešavanju problema sa kojima se slepi i slabovidi ljudi suočavaju tokom svakodnevnog života.

Tada je dogovoreno da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nabavi štampače za Brajevu azbuku koja su za štampanje knjiga, časopisa i ostalih publikacija. 

Savez slepih Srbije navodi da su kupljeni Brajevi štampači švedske kompanije „Indeks Braile", koji će omogućiti izradu štampanog materijala u pristupačnom formatu i pristup informacijama slepim osobama.

Cilj projekta je ravnopravno učešće slepih osoba u javnom i kulturnom životu kroz unapređenje tehničkih uslova za štampanje na Brajevom pismu.

Savez slepih Srbije je zahvalio predsedniku Srbije i ministru Zoranu Đorđeviću na neizmernoj podršci i stvaranju preduslova za jednu veliku pozitivnu promenu u našem društvu.