Potpisivanje Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između R. Srbije i NR Kine

Četvrtak, 07 Jun 2018 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastaće se sa zamenicom ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost NR Kine Jidžen Džang 7. juna 2018. godine u 17.30 časova u Braon salonu (Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina br. 2) i tom prilikom potpisati Sporazum o socijalnoj sigurnosti između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

 

Nakon potpisivanja Sporazuma biće obezbeđene izjave za medije.

 

Potpisivanje sporazuma u datoj oblasti od velike je važnosti, s obzirom na činjenicu da ima za cilj da osobe koje su radile i bile osigurane u državama ugovornicama obezbedi određena prava, odnosno davanja iz socijalnog osiguranja (penzije, invalidnosti, smrti, nezaposlenosti i sl.).  

 

Sporazum se potpisuje u cilju razvoja prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, sa željom da se unapredi uzajamna saradnja u oblasti socijalne sigurnosti i građanima pruži adekvatna zaštita prava i sigurnost.

 

Delegacija Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost NR Kine boraviće u trodnevnoj poseti našoj zemlji od 7. do 9. juna 2018. godine.  

 

Molimo predstavnike medija da se obavezno akredituju zbog procedure ulaska u objekat (ime, prezime i broj lične karte), najkasnije do četvrtka 07. juna do 15 časova, na adresu press@minrzs.gov.rs ili na broj telefona: 064/8622-148.