Obeležavanje 77. godišnjice od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu

Petak, 06 Jul 2018 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće, u subotu 7. jula 2018. godine u 11 časova, državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 77. godišnjice od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu u okviru spomen-kompleksa u Beloj Crkvi (Krupanj) kod spomenika Žikici Jovanović-Špancu.

 

Vence će pored ministra, položiti i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Opštine Krupanj, predstavnici SUBNOR-a Srbije kao i udruženja i građani.

Nakon ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obratiće se prisutnima.

 

Dan ustanka naroda Srbije bio državni praznik u Socijalističkoj Republici Srbiji, koji se obeležavao svakog 7. jula. Dan ustanka obeležavao je godišnjicu oružane akcije Rađevačke partizanske čete Valjevskog partizanskog odreda, 7. jula 1941. godine u Beloj Crkvi kod Krupnja. Od 2013. godine obeležava se u sastavu Državnog programa obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije.