Nacionalna konferencija „Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“

Sreda, 07 Mart 2018 |

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas da, povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, sa početkom u 09.00 časova, u Palati Srbija, sala “Beograd“, (Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz), prisustvujete Nacionalnoj konferenciji „Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“, koju organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja.

 

Na konferenciji će govoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić,  predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, , ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna potanja Zoran Đorđević, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, zamenica šefice UN agencije za žene za Evropu i Centralnu Aziju Sabina Frejzer i ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, kao i direktorka Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović i pomoćnica Ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

 

Pored predstavnika države i međunarodnih organizacija učestvovaće i predstavnice žena iz ruralnih krajeva koje će imati priliku da na konferenciji iznesu svoje probleme sa kojima se susreću, a Ministarstvo će predstaviti rezultate u odnosu na preporuke nevladinih i međunarodnih organizacija. Učestvovanjem predstavnika nadležnih institucija obezbediće se dijalog i mogućnost da se dobiju odgovori o trenutnom stanju legislative koja targetira žene na selu.

 

Izjave za novinare predviđene su nakon uvodnih obraćanja učesnika konferencije, oko 10.00 časova.

Molimo predstavnike medija da se obavezno akredituju zbog procedure ulaska u objekat (ime, prezime i broj lične karte), najkasnije do četvrtka, 8. marta, do 8:00 časova, na adresu press@minrzs.gov.rs ili na brojeve telefona: 011/311-7081; 064/8622-148.