Ministar Đorđević u poseti Savezu slepih Srbije

Četvrtak, 12 Oktobar 2017 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević posetiće povodom obeležavanja Međunarodnog dana slepih prostorije Saveza slepih Srbije i Gradske organizacije slepih Beograd (Jevrejska 24, Beograd) u petak, 13. oktobra u 13:30 časova.

Po dolasku u prostorije Saveza slepih Srbije i Gradske organizacije Beograd, ministar Zoran Đorđević obići će Multimedijalnu salu i razgovarati sa korisnicima o njihovim potrebama i položaju u društvu.

Nakon toga uslediće obilazak Biblioteke Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir“ i studija za snimanje zvučnih knjiga za slepe i slabovide osobe, salona za masažu i dnevnog centra. 

Ministar Zoran Đorđević otvoriće takmičenje u samostalnom kretanju slepih i slabovidih osoba sa belim štapom, na taktilnoj stazi ispred zgrade u Jevrejskoj 24, u 14 časova.

Izjave za medije predviđene su nakon završetka takmičenja, u 14:15 časova.

Molimo predstavnike medija da prijave svoje učešće na adresu press@minrzs.gov.rs ili na brojeve telefona: 011/311-70-81; 064/8622-148.

                                                                                                       ***

Međunarodni dan slepih, poznatiji kao dan belog štapa, obeleževa se već 25 godina, nakon preporuke koju su dale UN i Svetski savez slepih 1992. godine, kroz organizaciju različitih manifestacija, i predstavlja jedinstvenu priliku da naglasimo značaj ove specifične teme koja zaslužuje pažnju, uključujući i donosioce odluka, širu javnost i medije.