Državni sekretar Stanković održao je sasatanak sa diplomatskim predstavnicima Francuske Republike

Petak, 02 Mart 2018 |

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković održao je sastanak sa diplomatskim savetnikom Ministarstva odbrane i boračkih pitanja Vlade Francuske Republike zaduženim za Misiju obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata gospodinom Didijeom Gonzalesom i predstavnicima Ambasade Francuske Republike u Beogradu, otpravnikom poslova, gospodinom Nikolas Fajeom, pukovnikom izaslanikom odbrane Filipom Delsolom i referentom Frederikom Martenom-Bujeom.

 

Teme sastanka su bile obnova Spomenika zahvalnosti Francuskoj u Beogradu i planirane komemoracije povodom obeležavanja stogodišnjice od Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Francuskoj i Srbiji. Obe strane su se detaljno informisale o planovima za obeležavanje stogodišnjice od Dana primirja u Prvom svetskom ratu i proboja Solunskog fronta.

 

Na sastanku je dogovoren dalji nastavak saradnje i razmene informacija u cilju što bolje realizacije predstojećih komemorativnih svečanosti.

 

U vezi sa obnovom Spomenika zahvalnosti Francuskoj, i srpska i francuska strana su izrazile zadovoljstvo što su ispunjeni svi uslovi da radovi na Spomeniku počnu, kao i nadu da će sve proteći kako je planom predviđeno.

 

Sastanku su takođe prisustvovati savetnik predsednice Vlade Republike Srbije za spoljnu politiku, gospodin Đorđe Milošević, predstavnici Sektora za međunarodnu saradnju, evropske integracije i  projekte  i Sektora za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko invalidsku zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.