Državni sekretar Stana Božović na završnoj konferenciji projekta „Stručni seminari za socijalne radnike: Onlajn sugurnost dece – naša odgovornost!“

Četvrtak, 28 Decembar 2017 |

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović govorila je u Novom Sadu na završnoj konferenciji nakon serije od sedam stručnih seminara namenjenih socijalnim radnicima "Onlajn sigurnost dece - naša odgovornost". Tokom projekta koji je u prethodna četiri meseca realizovala Fondacija Tijana Jurić, predavači ove fondacije, uključujući i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, edukovali su 200 socijalnih radnika u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Subotici, Novom Pazaru i Zrenjaninu.

 

Tom prilikom, istakla je da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržalo projekat i inicijativu da se stručni radnici u centrima za socijalni rad dodatno edukuju i dodala da će se u budućnosti pojačano raditi na edukaciji i prevenciji.

 

- Vrlo nam je važno da socijalni radnici budu edukovani po pitanju visokotehnološkog nasilja jer smo svesni činjenice da tehnologije napreduju, da je to jedan moderan vid komunikacije koji s jedne strane daje velike mogućnosti mladim ljudima da uče, razmenjuju iskustva, da iznose svoje stavove, međutim, s druge strane postoji ta patologija, ljudi koji vrebaju i koji zloupotrebljavaju decu. Zato je vrlo važno da svi zajedno, država, institucije, i nevladin sektor, budemo spremni da pomognemo mladima da se zaštite, zaključila je Stana Božović.