Državni sekretar Nenad Nerić i ambasadorka Izraela u Republici Srbiji Nj.E. Alona Fišer-Kam posetili Dom za stare Voždovac

Utorak, 06 Februar 2018 |

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, ambasadorka Izraela u Republici Srbiji Nj.E. Alona Fišer-Kam i predsednik Jevrejske opštine Beograd Danilo Medić posetili su Dom za stare Voždovac, organizacionu  jedinicu Ustanove Gerontološkog centra Beograd.

 

Državni sekretar istakao je da je jedna od glavnih obaveza Ministarstva briga o najstarijim građanima, i da će se u skladu sa tim lično založiti da im obezbedi što bolje uslove za život.

 

„Obišli smo objekte u sastavu Doma Voždovac kako bi razmotrili mogućnosti za njihovu potencijalnu rekonstrukciju, u cilju poboljšanja uslova života sadašnjih i budućih korisnika“, rekao je Nerić i dodao da je ova zajednička poseta dobar znak da se saradnja dve zemlje intenzivira u oblasti zadovoljavanja potreba onih kojima je pomoć najviše potrebna.

 

Tokom posete, sastali su se sa direktorom Gerontološkog centra Beograd Suzanom Mišić i upravnikom Doma Voždovac Ivanom Jezdićem i prilikom obilaska objekata koji se nalaze u sastavu Doma razgovarali sa korisnicima kako bi se bolje upoznali sa uslovima i načinom života u ovoj ustanovi.