Državni sekretar Negovan Stanković sa ambasadorom R. Francuske o zajedničkom obeležavanju 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata

Subota, 07 Jul 2018 |

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković, sastao se danas sa ambasadorom R. Francuske u Srbiji, Nj.E. Frederikom Mondolonijem.      

   

Državni sekretar Stanković razgovarao je sa sagovornikom o programu obeležavanja 100. godišnjice od završetka Velikog rata. Tom prilikom, istakao je važnost negovanja prijateljskih odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je Francuska  svakako partner sa kojim će se koordinirati aktivnosti u cilju dostojanstvenog odavanja počasti saborcima. Naglasio je da Srbija i Francuska dele jedan značajan deo zajedničke istorije, koji treba obeležavati najvišim počastima. Predočio je, takođe, da će svečano otkrivanje Spomenika zahvalnosti Francuskoj zasigurno biti jedan od centralnih događaja u navedenom programu.


„Sve naše dosadašnje aktivnosti bile su veoma uspešne, uzdam se u dalji nastavak plodotvorne saradnje dveju država, a posebno me raduje skori završetak velikog, ali i dugo očekivanog Projekta rekonstrukcije Spomenika zahvalnosti Francuskoj“, izjavio je državni sekretar.


Ambasador Mondoloni zahvalio je na prijemu i preneo pozitivne utiske nakon nedavno održanog obilaska radova na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj sa ministrom Zoranom Đorđevićem. Predočio je aktivnosti koje će Ambasada Francuske organizovati, kao i one na kojima će učestvovati, počevši od septembra ove godine, a u sklopu obeležavanja 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, ali i oslobađanja velikih gradova u Srbiji, a sve u duhu srpsko-francuskog prijateljstva. Izrazio je veliko interesovanje za predloge zajedničkih aktivnosti i naglasio da će Ambasada pružiti punu podršku istim.