POZIV LICIMA ZA BEZBEDNOST I ZDRAVLjE NA RADU

Petak, 12. Januar 2018

U cilju usavršavanja znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu, Uprava za bezbednost i zdravlje na radu organizuje seminar koji će se održati u petak, 2. februara 2018. godine, u Beogradu, Ul. Nemanjina 22-26, Velika sala na šestom spratu, od 11,00–15,30 časova. Ovo je prvi u nizu seminara čiji je krajnji cilj kontinuirano stručno usavršavanje znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu, unapređenje stručnih kompetencija za obavljanje poslova, unapređenje kvaliteta obavljanja poslova i… opširnije »

ZAVRŠENE SU PRVE JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Sreda, 10. Januar 2018

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST ZAVRŠENE SU PRVE JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI Završene su on line javne konsultacije o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti, koje su vođene od strane Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, posredstvom javne objave na sajtu nadležnog Ministarstva, kao i na sajtu Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom. Konsultacije su trajale u periodu od… opširnije »

Dodela nagrada u okviru projekta „Čovek godine“

Četvrtak, 04. Januar 2018

Poštovane kolege, Pozivamo vas da u petak, 05. januara u 11 časova, u Plavom salonu, Palata Srbije (istočni ulaz, Bulevar Mihajla Pupina 2) ispratite događaj „Čovek godine“, koji organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Udruženje osiguravača Srbije. Projekat „Čovek godine“ ima za cilj da dodatno motiviše zaposlene u obavljanju poslova, a komisija je odabrala 100 najistaknutijih zaposlenih u svakoj od oblasti  iz nadležnosti… opširnije »

Državni sekretar Stana Božović na završnoj konferenciji projekta „Stručni seminari za socijalne radnike: Onlajn sugurnost dece – naša odgovornost!“

Četvrtak, 28. Decembar 2017

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović govorila je u Novom Sadu na završnoj konferenciji nakon serije od sedam stručnih seminara namenjenih socijalnim radnicima "Onlajn sigurnost dece - naša odgovornost". Tokom projekta koji je u prethodna četiri meseca realizovala Fondacija Tijana Jurić, predavači ove fondacije, uključujući i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, edukovali su 200 socijalnih radnika u… opširnije »

Obeležen Međunarodni dan sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu

Subota, 16. Decembar 2017

Pančevo, Jabuka  – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je 16. decembra 2017. godine državnu ceremoniju povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu koja je održana u okviru lokaliteta masovne grobnice civila stradalih u Drugom svetskom ratu, u okviru Spomen-kompleksa „Stratište“ u Jabuci kod Pančeva. „Današnji dan Srbija je posvetila stradalim Romima,… opširnije »

OBELEŽENA 103. GODIŠNjICA OD KOLUBARSKE BITKE

Petak, 15. Decembar 2017

Lazarevac  – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je 15. decembra 2017. godine  državnu ceremoniju povodom obeležavanja 103. godine od Kolubarske bitke u Spomen-hramu sa kosturnicom svetog Dimitrija u Lazarevcu u čijoj kripti počiva preko 40.000 srpskih i austrougarskih vojnika. Istog dana, u nastavku programa odavanjem državnih i vojnih počasti kod Spomenika srpskom ratniku u centru Lazarevca održana je… opširnije »

S A O P Š T E Nj E - Informacije o socijalnim davanjima

Petak, 15. Decembar 2017

S A O P Š T E Nj E Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštava da je predviđena isplata korisnicima: - Novčane socijalne pomoći, naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju i posebne novčane naknade (po Zakonu o socijalnoj zaštiti); za mesec NOVEMBAR dana 19.12.2017.godine, - Dečiji dodatak - roditeljski dodatak za mesec NOVEMBAR dana 19.12.2017.godine - Dodatka za pomoć i negu drugog lica za mesec NOVEMBAR dana 20.12.2017.godine - Osnovnih prava… opširnije »

SRPSKO – NEMAČKA SARADNjA U OBLASTI SOCIJALNE INFRASTRUKTURE

Petak, 15. Decembar 2017

Vlada Republike Srbije i Vlada Savezne Republike Nemačke uspostavile su Program jačanja infrastrukturnih kapaciteta gradova i opština u kontekstu migrantske krize.     U ime Vlade Srbije, program sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a ispred Vlade Nemačke za realizaciju Programa nadležno je Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj preko Nemačke razvojne banke (KFW).     Nakon što je Vlada Republike Srbije usvojila tekst… opširnije »

Obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu

Petak, 15. Decembar 2017

Pančevo, Jabuka  – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu koja će biti održana 16. decembra 2017. godine u 11 časova u okviru lokaliteta masovne grobnice civila stradalih u Drugom svetskom ratu, u okviru Spomen-kompleksa „Stratište“ u Jabuci kod Pančeva. Državna ceremonija podrazumeva polaganje… opširnije »

Ministar Đorđević o socijalnim kartama u funkciji finansijske kontrole na Klubu Društva lobista Srbije

Četvrtak, 14. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obratiće se na 51. Klubu lobista Srbije koji će biti održan u petak, 15. decembra 2017. godine, u Palati Srbija, sala Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2. sa početkom u 18.00 časova.     Tema 51. Kluba lobista Srbije biće „Socijalne karte u funkciji finansijske kontrole i upravljanja“.     Projekat Uvođenja i izrade socijalnih karata koje je započelo Ministarstvo za rad,… opširnije »