Regionalna konferencija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Petak, 07. Decembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz podršku Nordijskog saveta ministara, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava,  u ponedeljak, 10. decembra, u Palati Srbija, sala Beograd, sa početkom u 9 časova , organizuje regionalnu konferenciju institucionalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost „Razvoj rodne ravnopravnosti kroz regionalnu saradnju – iskustva Nordijskih zemalja“.   Događaju će prisustvovati visoki predstavnici… opširnije »

Podrška EU inkluziji Roma - Komponenta 2 - Grant šema - poziv za podnošenje projekata

Petak, 07. Decembar 2018

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) objavila je 3. decembra poziv za podnošenje predloga projekata u okviru programa „Podrška EU inkluziji Roma – osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ koji finansira Evropska Unija kroz program IPA 2016 Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 18. februar 2019. godine.   Iznos koji će biti dodeljen korisnicima grantova u okviru ovog poziva je 2 miliona evra. Maksimalan… opširnije »

Državna sekretarka Stana Božović na konferenciji „Osnaživanje mladih romskih porodica“

Sreda, 05. Decembar 2018

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Stana Božović govorila je na konferenciji “Osnaživanje mladih romskih porodica 2015-2018” koja se održava već treću godinu za redom.   Državna sekretarka istakla je da inkluzija Roma i Romkinja jedno od prioritetnih pitanja za Vladu Republike Srbije, a naročito za Ministarstvo, koje je bilo predlagač važeće Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period od 2016. do 2025.… opširnije »

OBELEŽAVANjE MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA

Utorak, 04. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovaće obeležavanju Međunarodnog dana volontera, koji se po prvi put obeležava u Ustanovi za decu i mlade “Sremčica“ (ul. Moštanička broj 2), u sredu, 5. decembra, sa početkom u 12 časova.   Ovom prilikom biće upriličeno druženje studenata Fakulteta političkih nauka, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju iz Beograda i korisnika ustanove, kao i edukativne tribine i radionice. Nakon… opširnije »

Predstavljen novi sajt Kancelarije za IT i E - upravu prilagođen osobama sa invaliditetom

Ponedeljak, 03. Decembar 2018

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Domu za odrasla invalidna lica predstavljen je novi sajt Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu koji, s obzirom na nameru da bude dostupan svim građanima Srbije, ima i funkciju čitanja sadržaja (text-to-speech) namenjenu slepim i slabovidim osobama.   Ovom prilikom prezentovan je i poseban softver, koji je razvila domaća startap kompanija „Computer Eye Control“, koji omogućava osobama sa… opširnije »

Ministarstvo nastavlja aktivno da radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom

Petak, 30. Novembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovali su na 32. sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Narodne skupštine, organizovanoj povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a glavna tema bila je poslovna sposobnost kao preduslov za uključenost i jednakost osoba sa… opširnije »

Obeležena 77. godišnjica od bitke na Kadinjači

Četvrtak, 29. Novembar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 77. godišnjice od bitke na Kadinjači koja je održana 29. novembra 2018. godine, u okviru Spomen-kompleksa „Kadinjača“ kod Užica.     Pored predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Skupštine Grada Užica,… opširnije »

Obeležavanje 77. godišnjice od bitke na Kadinjači

Sreda, 28. Novembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja 77. godišnjice od bitke na Kadinjači, 29. novembra 2018. godine, sa početkom u 11 časova, u okviru Spomen-kompleksa „Kadinjača“ kod Užica.     Kod spomen-kosturnice herojima Kadinjače biće položeni venci i odate državne i vojne počasti.   Pored državnog sekretara Nerića vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i… opširnije »

„16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“

Petak, 23. Novembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom svetske kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ 25. novembra 2018. godine u 15 časova , organizuje izložbu slika renomiranih savremenih slikara u Kombank dvorani (Dečanska 14, ulaz sa Trga Nikole Pašića).   Izložbu će otvoriti ministar Zoran Đorđević, a tom prilikom obratiće se i PR LIKUM-a Ivana Olujić i predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan.   Dobrodošli… opširnije »

Pristupanje globalnom partnerstvu za okončanje nasilja nad decom

Petak, 16. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, potpisaće Dokument o pristupanju globalnom partnerstvu za okončanje nasilja nad decom, povodom Međunarodnog dana deteta, u ponedeljak,  19. novembra 2018. godine, u 14 časova, u Palati Srbija, Braon salon (Bulevar Mihajla Pupina 2).   Nakon potpisivanja predviđene su izjave za medije. Potpisivanjem ovog Dokumenta, Ministarstvo će postati član globalnog partnerstva za okončanje nasilja nad decom („Okončajmo… opširnije »