Obeležavanje Dana sećanja na 17. Mart 2004. godine - Pogrom na Kosovu i Metohiji

Subota, 17. Mart 2018

Poštovane kolege,   Pozivamo vas da povodom obeležavanja Dana sećanja na 17. mart 2004. godine – Pogrom na Kosovu i Metohiji, 17. marta 2018. godine sa početkom u 19 časova prisustvujete Svečanoj akademiji koja će se održati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.   Prisutnima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, a prisustvovaće i predstavnici Vlade Srbije, Narodne skupštine, verskih zajednica, kulturnog i javnog… opširnije »

Ministar Đorđević potpisuje Memorandum o saradnji za projekat „Inicijativa za inkluziju“

Petak, 16. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, potpisaće u ponedeljak, 19. marta 2018. godine, u 11:00 časova, u Sali 368, III sprat, Palata Srbija (Bulevar Mihajla Pupina br. 2), Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju („GIZ“) i Nacionalnom službom za zapošljavanje na sprovođenju projekta „Inicijativa za inkluziju“. U okviru navedenog projekta, predviđeno je poboljšanje pristupa povratnika po Sporazumu o… opširnije »

PRITUŽBE NA RAD INSPEKTORA SOCIJALNE ZAŠTITE

Ponedeljak, 12. Mart 2018

Odeljenje za inspekcijski nadzor je organizaciona jedinica Sektora za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Inspektori socijalne zaštite obavljaju poslove koji se odnose na: inspekcijski nadzor nad radom ustanova socijalne zaštite i drugih pravnih i fizičkih lica koja obavljaju delatnost socijalne zaštite odnosno psihološke delatnosti u pogledu primene zakona, drugih propisa i opštih akata; poslove izdavanja, suspenzije i oduzimanja… opširnije »

Nacionalna konferencija „Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“

Sreda, 07. Mart 2018

Poštovane koleginice i kolege, Pozivamo vas da, povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta , sa početkom u 09.00 časova , u P alati Srbija, sala “Beograd“, (Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz) , prisustvujete Nacionalnoj konferenciji „Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“ , koju organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja.   Na konferenciji će govoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić,  predsednica… opširnije »

Državni sekretar Dr Stana Božović na uvodnoj konferenciji „PODRŠKA EVROPSKE UNIJE INKLUZIJI ROMA – OSNAŽIVANjE LOKALNIH ZAJEDNICA ZA INKLUZIJU ROMA“

Utorak, 06. Mart 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dr Stana Božović govorila je danas na na uvodnoj konferenciji povodom predstavljanja programa IPA 2016 „PODRŠKA EVROPSKE UNIJE INKLUZIJI ROMA – OSNAŽIVANjE LOKALNIH ZAJEDNICA ZA INKLUZIJU ROMA“. Tekst njenog obraćanja prenosimo u celini.    Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je predlagač i jedan od glavnih nosilaca sprovođenja Strategije za socijalno uključivanje… opširnije »

Državni sekretar Stanković održao je sasatanak sa diplomatskim predstavnicima Francuske Republike

Petak, 02. Mart 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković održao je sastanak sa diplomatskim savetnikom Ministarstva odbrane i boračkih pitanja Vlade Francuske Republike zaduženim za Misiju obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata gospodinom Didijeom Gonzalesom i predstavnicima Ambasade Francuske Republike u Beogradu, otpravnikom poslova, gospodinom Nikolas Fajeom, pukovnikom izaslanikom odbrane Filipom Delsolom i referentom Frederikom… opširnije »

Državni sekretar Stanković na sastanku sa diplomatskim predstavnicima Francuske Republike

Petak, 02. Mart 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković će, 2. marta 2018. godine u 12 časova održati sastanak sa diplomatskim savetnikom Ministarstva odbrane i boračkih pitanja Vlade Francuske Republike zaduženim za Misiju obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata,  gospodinom Didijeom Gonzalesom i predstavnicima Ambasade Francuske Republike u Beogradu: otpravnikom poslova, gospodinom Nikolas Fajeom, pukovnikom, izaslanikom odbrane Filipom… opširnije »

Uprava za bezbednost i zdravlje na radu poziva poslodavce na primenu mera bezbednosti i zdravlja na radu u uslovima niskih temperatura

Utorak, 27. Februar 2018

Pri niskim spoljnim temperaturama, najugroženiji su zaposleni koji rade u delatnostima građevinarstva, saobraćaja, šumarstva, ribarstva, komunalne delatnosti, kao i zaposleni koji otklanjaju kvarove na dalekovodima. Da bi zaštitio život i zdravlje zaposlenih od hladnoće, poslodavac je dužan da pre svega odgovarajućom organizacijom rada i primenom mera bezbednosti i zdravlja na radu smanji štetan uticaj i rizik po zdravlje i život zaposlenih koji obavljaju poslove na otvorenom, da im obezbedi… opširnije »

Ministar Đorđević na otvaranju Sajma treće doba

Utorak, 27. Februar 2018

Poštovane kolege i koleginice,   Pozivamo vas da u sredu, 28. februara, sa početkom u 11 časova, na Beogradskom sajmu (hala 3) , prisustvujete otvaranju Sajma treće doba, gde će ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstaviti ustanove Ministarstva - Gerontološki centar Beograd, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO), Nacionalnu službu za zapošljavanje (NSZ) i Dom za odrasla invalidna lica Zemun. Na štandu Ministarstva predstaviće… opširnije »

Obeležena 101. godišnjica od Topličkog ustanka

Ponedeljak, 26. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 101. godišnjice od izbijanja Topličkog ustanka.   Ceremonija polaganja venaca održana je kod spomenika Topličanima palim u ratovima 1912–1918 i žrtvama Narodnog ustanka 1917. godine. Prisutnim građanima pored državnog sekretara Negovana Stanković obratio se i predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.   Pored državnog… opširnije »