Ministar Zoran Đorđević u poseti Zrenjaninu i Kovačici

Četvrtak, 16. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u petak, 17. novembra 2017. godine u 10:00 časova , prisustvovaće zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićem obeležavanju Dana grada Zrenjanina ( Trg Zrenjanin ). Od 11:00 do 12:30 časova, sa ambasadorom Republike Poljske, Nj.E., Tomašom Njegođišom ministar će obići Gerontološki centar Zrenjanin (Principova 22-26), a nakon toga su uslediće izjave za medije. Ministar Zoran Đorđević će u 13:30 sa v.d. pomoćnikom… opširnije »

Državni sekretar Nenad Nerić otvorio konferenciju „Zajedno možemo više“

Utorak, 14. Novembar 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Nenad Nerić zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabriciom otvorio je konferenciju i izložbu autorske grafike pod nazivom „Zajedno možemo više“.                 Konferencija je organizovana povodom završetka projekta „Podrška Evrospke unije inkluzivnom društvu“ u organizaciji Delegacije EU u… opširnije »

Obeležena godišnjica Dana primirja u Prvom svetskom ratu na srpskom vojničkom groblju u Bitolju u Republici Makedoniji

Ponedeljak, 13. Novembar 2017

Povodom obeležavanja godišnjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu na srpskom vojničkom groblju u Gradu Bitolju u Republici Makedoniji održana je ceremonija polaganja venaca koju je predvodio v.d pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević.     „Današnji dan predstavlja praznik za čitav svet, ali i opomenu za sve nas da mudrošću, radom i poštenjem sačuvamo svoju državu i slobodu za koju su živote dali naši slavni preci. Da se oslanjamo… opširnije »

Polaganje venaca povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu na srpskom vojničkom groblju u Bitolju u Republici Makedoniji

Petak, 10. Novembar 2017

Povodom obeležavanja godišnjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra 2017. godine u 11 časova na srpskom vojničkom groblju u Gradu Bitolju u Republici Makedoniji biće održana ceremonija polaganja venaca koju će predvoditi pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević. Ceremoniji će takođe prisustvovati studenti Kriminalističko-policijske i Vojne akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Vlade Republike Makedonije… opširnije »

IZVRŠAVANjE POČASNE PALjBE U ČAST DRŽAVNOG PRAZNIKA DANA PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

Četvrtak, 09. Novembar 2017

10. novembra 2017. godine u 16.00 časova sa Savske terase Beogradske tvrđave u čast Dana primirja u Prvom svetskom ratu, državnog praznika u Republici Srbiji biće izvršena počasna artiljerijska paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.     Počasna artiljerijska paljba biće izvršena uz najviše vojne počasti od strane počasne jedinice Garde Vojske Srbije, uz intoniranje državne himne Republike Srbije i podizanje zastave.        opširnije »

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

Sreda, 08. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u ime Vlade Republike Srbije uz pune vojne i državne počasti predvodiće centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 11. novembra 2017. godine u 11 časova kod spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu (kompleks Novog groblja u Beogradu).   Centralnoj državnoj ceremoniji prisustvovaće visoki predstavnici ministarstava Vlade Republike Srbije, Vojske Srbije, Grada Beograda,… opširnije »

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV FAŠIZMA I ANTISEMITIZMA

Sreda, 08. Novembar 2017

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma 9. novembra 2017. godine u 19 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu biće održan Memorijalni koncert. Tim povodom prisutnima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma će takođe prisustvovati  predstavnici Narodne skupštine, Vlade Srbije, veterani Drugog svetskog rata, preživeli zatočenici… opširnije »

Radno vreme na državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Ponedeljak, 06. Novembar 2017

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje se 11. novembra, koji ove godine pada u subotu. Na ovaj dan ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga. Kako se, prema navedenom zakonu, pomeranje državnih praznika koji su neradni dani vrši samo kada određeni praznik padne u nedelju, to je ove godine ponedeljak, 13. novembar radni dan. opširnije »

Poziv lokalnim samoupravama da podrže Senior kartice

Nedelja, 05. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, gostujući na TV Pinku, rekao je između ostalog, da su Seniorske personalizovane besplatne kartice projekat Grada Beograda koji je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je uvela ovakvu vrstu usluge, za dobrobit starijih sugrađana. Đorđević je rekao da u Beogradu postoji veliko interesovanje za seniorskim karticama i da je ovo samo jedan od načina kako našim najstarijim građanima možemo da pomognemo. Kako je… opširnije »

Ministarstvo pruža jednake šanse za sve zaposlene

Petak, 03. Novembar 2017

Nikola Radojlović, zaposleni u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji pripada grupi osoba sa invaliditetom prisustvovao je prvom predavanju na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova. Nikola je lice sa funkcionalnom teškoćom, završio je Filozofski fakultet sa prosekom 10 i od nedavno je preko akcije “Otvorena vrata” angažovan u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje mu je pružilo mogućnost za daljim školovanjem… opširnije »