Srbija ne zaboravlja: Sećanje na francuske vojnike i oficire stradale u Srbiji u Prvom svetskom ratu i Timočanima palim u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu

Sreda, 18. Oktobar 2017

NAJAVA DOGAĐAJA Zaječar  –  Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković položiće venac i odati počast palim francuskim vojnicima i oficirima u Prvom svetskom ratu kao i Timočanima palim u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu.  Ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti  će biti održana 19. oktobra 2017. godine u 12.00  časova u okviru kompleksa Francuskog vojnog groblja u Zaječaru,  u 12.45… opširnije »

OBELEŽENA 102. GODIŠNjICA OD STRADANjA SRPSKIH INTERNIRACA U LOGORU U ARADSKOJ TVRĐAVI U RUMUNIJI

Utorak, 17. Oktobar 2017

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST   Arad, Temišvar, Rumunija – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je 16. oktobra 2017. godine  komemorativnu svečanost u okviru Aradske tvrđave u Gradu Aradu u Rumuniji i kod spomen obeležja na gradskom groblju „Pomenirea“ u Aradu povodom obeležavanja 102. godišnjice  od stradanja srpskih interniraca u logoru u Aradu u Rumuniji.  Tom prilikom se obratio državni… opširnije »

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio predstavnike Saveza slepih Srbije

Ponedeljak, 16. Oktobar 2017

Predsednik Vučić je naglasio da će državani organi učiniti sve da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i u skladu s tim, dogovoren je zajednički rad na izradi zakona o udžbenicima koji bi trebalo da bude na dnevnom redu jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije.   Dogovoreno je da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nabavi štampače za Brajevu azbuku koja su za štampanje knjiga, časopisa i ostalih publikacija.   Tokom susreta, sagovornici su se dogovorili da… opširnije »

Državni sekretar Nerić i pomoćnik ministra Janković prisustvovali proslavi Dana opštine Bački Petrovac

Ponedeljak, 16. Oktobar 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i pomoćnik ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković, zajedno sa ambasadorkom Slovačke Republike u Srbiji, Nj.E. Dagmar Repčekovom, prisustvovali su proslavi Dana opštine Bački Petrovac. Državni sekretar razgovarao je sa predstavnicima opštine Bački Petrovac koji su ga upoznali sa socijalno-ekonomskom situacijom u opštini Bački Petrovac, kao i planiranim… opširnije »

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović i pomoćnica ministra Nina Mitić razgovarale sa preduzetnicama u Zrenjaninu i Žitištu

Nedelja, 15. Oktobar 2017

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović i pomoćnica ministra Nina Mitić posetile su Grad Zrenjanin i opštinu Žitište,  povodom 15. oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena. Božović i Mitić zajedno su, sa načelnicom Srednjebanatskog upravnog okruga Snežanom Vučurević, gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, predsednikom opštine Žitište Mitrom Vučurevićem i poslanicom u Skupštini AP Vojvodine Stojankom Lekić, obišle tri… opširnije »

Državni sekretar Nenad Nerić na proslavi Dana opštine Bački Petrovac

Petak, 13. Oktobar 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić i ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji, Nj.E. Dagmar Repčekova, prisustvovaće u ponedeljak, 16. oktobra 2017. godine proslavi Dana opštine Bački Petrovac (Kolarova br. 6).  U 9:00 časova, državni sekretar Nerić i ambasadorka Repčekova sastaće se sa predstavnicima opštine Bački Petrovac, u zgradi Opštine Bački Petrovac (Kolarova br. 6). Nakon sastanka, u 9:45 planirane su izjave za medije. S… opširnije »

OBELEŽAVANjE 102. GODIŠNjICE OD STRADANjA SRPSKIH INTERNIRACA U LOGORU U ARADSKOJ TVRĐAVI U RUMUNIJI

Petak, 13. Oktobar 2017

Arad, Rumunija – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće 16. oktobra 2017. godine u 14.00 časova komemorativne svečanosti kod spomen-obeležja stradalim internircima u Prvom svetskom ratu koje se nalazi u okviru današnje Aradske tvrđave u Gradu Aradu u Rumuniji i kod spomenika  na gradskom groblju „Pomenirea“ povodom obeležavanja 102. godišnjice od stradanja srpskih interniraca u Aradu u Rumuniji. … opširnije »

Ministar Đorđević u poseti Savezu slepih Srbije

Četvrtak, 12. Oktobar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević posetiće povodom obeležavanja Međunarodnog dana slepih prostorije Saveza slepih Srbije i Gradske organizacije slepih Beograd (Jevrejska 24, Beograd) u petak, 13. oktobra u 13:30 časova. Po dolasku u prostorije Saveza slepih Srbije i Gradske organizacije Beograd, ministar Zoran Đorđević obići će Multimedijalnu salu i razgovarati sa… opširnije »

Komemorativno okupljanje u okviru Spomen-kompleksa ``Čačalica`` u Požarevcu povodom obeležavanja srpsko-ruskih komemorativnih svečanosti

Četvrtak, 12. Oktobar 2017

NAJAVA DOGAĐAJA   Požarevac – Državni sekretar Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće 15. oktobra 2017. godine u 13.00 časova državnu ceremoniju u okviru Spomen-kompleksa ``Čačalica`` u Požarevcu posvećenu odavanju počasti borcima i civilima stradalim u Drugom svetskom ratu. Komemorativno okupljanje počeće ceremonijom polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomen-kosturnice stradalih pripadnika Crvene Armije. Nakon toga,… opširnije »

OBELEŽAVANjE 76. GODIŠNjICE OD STRADANjA CIVILA U DRAGINCU KOD LOZNICE

Četvrtak, 12. Oktobar 2017

NAJAVA DOGAĐAJA Loznica, Draginac – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković će 14. oktobra 2017. godine u 11 časova u mestu Draginac kod Loznice predvoditi državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti posvećenu očuvanju dostojanstvenog sećanja na 2.950 civila brutalno likvidiranih 14. oktobra 1941. godine.            Pored državnog sekretara, kod spomen-kosturnice u Dragincu vence će… opširnije »