Obeležavanje 101. godišnjice od Topličkog ustanka

Petak, 23. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković će u ponedeljak 26. februara 2018. godine u 11.00 časova predvoditi državnu ceremoniju povodom obeležavanja 101. godišnjice od izbijanja Topličkog ustanka. Državna ceremonija će biti održana kod Spomenika Topličanima palim u ratovima 1912-1918 i žrtvama Narodnog ustanka 1917. godine koji se nalazi u centru Prokuplja .   Nakon ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti uslediće obraćanja… opširnije »

Obavezujući rokovi za podnošenje prijava na osiguranje

Utorak, 20. Februar 2018

SAOPŠTENjE O OBAVEZUJUĆIM ROKOVIMA ZA PODNOŠENjE PRIJAVA NA OSIGURANjE Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o radu („Službeni glasnik RS”, broj 113/17), koji je stupio na snagu 25. decembra 2017. godine, propisano je: da je poslodavac dužan da jedinstvenu prijavu na obavezno socijalno osiguranje podnese Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, najkasnije pre stupanja zaposlenog ili drugog radno angažovanog lica na rad (novi stav 2. u članu član 35. Zakona o radu); da… opširnije »

Ministar Đorđević na konferenciji „Reci NE radu na crno“

Petak, 16. Februar 2018

Poštovane kolege, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u ponedeljak 19. februara, 2018. sa početkom u 11 časova , u Vlade Republike Srbije, Pres sala (Nemanjina 11), otvoriće konferenciju, povodom pokretanja kampanje od nacionalnog značaja „Reci NE radu na crno“ .   Cilj projekta, koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, je suzbijanje rada na crno, te unapređenje rada zaposlenih i ostvarivanje prava u skladu… opširnije »

Ministar Đorđević položiće venac na grob vožda Karađorđa povodom Dana državnosti Srbije

Sreda, 14. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položiće venac Vlade Republike Srbije i odati počast voždu Karađorđu 15. februara 2018. godine u 13 časova u crkvi Svetog Đorđa na grobu vožda Karađorđa na Oplencu , povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja.   Vence će pored ministra položiti i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Opštine Topola, udruženja za negovanje tradicija oslbodilačkih ratova Srbije i građani.    … opširnije »

Obeležena 117. godišnjica smrti kralja Milana Obrenovića

Nedelja, 11. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Negovan Stanković, predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 117. godišnjice smrti kralja Milana Obrenovića koja je obeležena u manastiru Krušedol na Fruškoj gori, kraj groba Kralja Milana.   Državnu ceremoniju je organizovao Vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. Pored državnog sekretara Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vence su položili i… opširnije »

Obeležavanje 117. godišnjice od smrti kralja Milana Obrenovića

Petak, 09. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja 117. godišnjice od smrti kralja Milana Obrenovića koja će biti održana 11. februara 2018. godine u 12   časova kod groba kralja Milana Obrenovića koji se nalazi u manastiru Krušedol u Irigu na Fruškoj gori . Tom prilikom državni sekretar položiće venac i odati počast. Organizator državne ceremonije je Vladin Odbor za negovanje tradicija… opširnije »

Takmičenje za dodelu nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Četvrtak, 08. Februar 2018

U cilju promocije bezbednosti i zdravlja na radu a povodom obeležavanja „28. aprila” Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu i Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Uprava za bezbednost i zdravlje na radu u saradnji sa socijalnim partnerima organizuje takmičenje za dodelu nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Nacionalna priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu mogu se… opširnije »

Državni sekretar Nenad Nerić i ambasadorka Izraela u Republici Srbiji Nj.E. Alona Fišer-Kam posetili Dom za stare Voždovac

Utorak, 06. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, ambasadorka Izraela u Republici Srbiji Nj.E. Alona Fišer-Kam i predsednik Jevrejske opštine Beograd Danilo Medić posetili su Dom za stare Voždovac, organizacionu  jedinicu Ustanove Gerontološkog centra Beograd.   Državni sekretar istakao je da je jedna od glavnih obaveza Ministarstva briga o najstarijim građanima, i da će se u skladu sa tim lično založiti da im obezbedi što bolje uslove… opširnije »

Izveštaj o radu Inspektorata za rad za 2017. godinu

Ponedeljak, 05. Februar 2018

Izveštaj o radu Inspektorata za rad za 2017. godinu opširnije »

Održan seminar u cilju usavršavanja znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu

Ponedeljak, 05. Februar 2018

Uprava za bezbednost i zdravlje na radu, u Beogradu u prostorijama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, održala je seminar u cilju usavršavanja znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu.   Seminar je otvorila v.d. direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula, koja je istakla da je ovo prvi u nizu seminara, potpuno besplatnih za učesnike, koje će Uprava za bezbednost i zdravlje na radu organizovati u cilju kontinuiranog usavršavanja znanja lica… opširnije »