Ministar Đorđević i ambasador Mondolini u obilasku radova na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj

Utorak, 19. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Republike Francuske u Beogradu Nj.E. Frederik Mondoloni,  20. juna 2018. godine, u 11:20 časova  obići će radove na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj (Kalemegdan). Nakon obilaska Spomenika zahvalnosti Francuskoj predviđene su izjave za medije.   Poseta ministra Đorđevića i ambasadora Mondolinija je samo jedna u nizu aktivnosti kojom će Republika Srbija… opširnije »

Zloupotrebe invalidskih penzija u Srbiji ne sme biti

Petak, 15. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je, govoreći za TV Prvu, da će revizija invalidskih penzija biti završena uskoro te da će Ministarstvo ubrzo imati konkretne cifre o zloupotrebama invalidskih penzija.   Prema njegovim rečima do sada je revizijom pregledano više od 81.000 invalidskih penzija, a detaljnim analizama biće utvrđeno da je njih 284 ostvareno na nezakonit način.   Đorđević je najavio i da će se sledeće nedelje pred poslanicima… opširnije »

Obeležena 19. godišnjica od završetka Bitke na Košarama

Četvrtak, 14. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju obeležavanja 19. godišnjice od završetka Bitke na Košarama kod spomenika Tiboru Cerni jednom od  poginulih heroja u bici na Košarama.   Tom prilikom državni sekretar položio je venac, odao počast svim učesnicima Bitke na Košarama i obratio se prisutnima.   Vence su, takođe, položili i odali počast delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije,… opširnije »

OBELEŽAVANjE 19. GODIŠNjICE OD ZAVRŠETKA BITKE NA KOŠARAMA

Sreda, 13. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju 14. juna 2018. godine u 10 časova kod spomenika Tiboru Cerni koji se nalazi u Debeljači (centralni park) u Opštini Kovačica. Tom prilikom državni sekretar položiće venac i odati počast svim učesnicima Bitke na Košarama i obratiti se prisutnima.   Vence će takođe položiti i odati počast delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, porodica Cerna, predsednik… opširnije »

Obeležena 150. godišnjica od smrti kneza Mihaila Obrenovića

Sreda, 13. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 150. godišnjice od smrti kneza Mihaila Obrenovića u Sabornoj crkvi u Beogradu kod sarkofaga kneza Mihaila.   Pre početka državne ceremonije održan je verski obred. Organizator komemorativne svečanosti je Vlada Republike Srbije – Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.   Pored državnog sekretara vence je… opširnije »

Ministar Đorđević sa direktorima državnih i privatnih domova za odrasla i stara lica

Ponedeljak, 11. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u utorak, 12. juna u 11 časova, u Palati Srbija, sala Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2) razgovaraće sa direktorima i osnivačima licenciranih privatnih domova za odrasla i stara lica i direktorima državnih domova.   Na sastanku će biti razmatrana pitanja koja su od značaja za otpočinjanje pružanja usluge smeštaja korisnika u privatnim domovima za odrasla i stara lica, problema u radu, kao i pitanje preduzimanja… opširnije »

Sastanak Socijalno - ekonomskog saveta u Kruševcu

Petak, 08. Jun 2018

Socijalno - ekonomski savet Republike Srbije sastaće se sa lokalnim Socijalno - ekonomskim savetom grada Kruševca, gde će prisustvovati ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u ponedeljak 11. juna 2018. godine, u 11 časova u prostorijama Trajal korporacije ad (Parunovačka 1v, Kruševac).   Izjave za medije su predviđene u 12:30 časova. Zainteresovanim fotoreporterima i snimatljima biće omogućeno snimanje početka sastanka u 11 časova.   Tema… opširnije »

Obeležavanje 150. godišnjice od smrti kneza Mihaila Obrenovića

Petak, 08. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja 150. godišnjice od smrti kenza Mihaila Obrenovića koja će biti održana 10. juna 2018. godine u 12 časova u Sabornoj crkvi u Beogradu kod sarkofaga kneza Mihaila.   Pre početka državne ceremonije biće održan verski obred. Organizator komemorativne svečanosti je Vlada Republike Srbije – Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova… opširnije »

Srpsko-slovačke komemorativne svečanosti u Kragujevcu

Četvrtak, 07. Jun 2018

Ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom  obeležavanja Srpsko – slovačkih komemorativnih svečanosti, koje će biti održane 8. juna 2018. godine u 13.30 časova u okviru kompleksa Češko-Slovačkog vojnog groblja u Kragujevcu . Ceremonija podrazumeva polaganje venaca, intoniranje himni i obraćanja.    Vence će takođe položiti visoka delegacija Ministarstva… opširnije »

Potpisivanje Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između R. Srbije i NR Kine

Četvrtak, 07. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastaće se sa zamenicom ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost NR Kine Jidžen Džang 7. juna 2018. godine u 17.30 časova u Braon salonu (Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina br. 2) i tom prilikom potpisati Sporazum o socijalnoj sigurnosti između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.   Nakon potpisivanja Sporazuma biće obezbeđene izjave za medije.   Potpisivanje sporazuma u datoj… opširnije »