Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisuje Protokol o saradnji u realizaciji programa volontiranja sa dva fakulteta Univerziteta u Beogradu

Nedelja, 20. Avgust 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević će u utorak, 22. avgusta 2017. u 13 časova u zgradi Vlade Srbije, Nemanjina 11 (Žuti salon) potpisati Protokol o saradnji u realizaciji programa volontiranja sa dekanima Pravnog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, prof.     dr Simom Avramovićem i prof. dr Draganom Simićem . Organizator programa je Ministarstvo, u cilju promocije volontiranja i pružanja pomoći korisnicima… opširnije »

Novi sektor za unapređenje položaja žena, marginalizovanih grupa i pružanje podrške za ublažavanje migrantske krize

Nedelja, 20. Avgust 2017

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiralo je Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, kako bi se unapredio položaj žena, marginalizovanih grupa i pružila podrška za ublažavanje migrantske krize. Jedan od prvih prioriteta ovog Sektora je rad na Zakonu o zabrani od diskriminacije koji bi Vlada Srbije u novembru trebalo da predloži Skupštini na usvajanje. “Očekujemo da ovaj Sektor svojim radom značajno doprin ese poboljšanju… opširnije »

OBELEŽAVANjE 103. GODIŠNjICE OD CERSKE BITKE

Petak, 18. Avgust 2017

NAJAVA DOGAĐAJA Tekeriš, Loznica – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće državnu ceremoniju 19. avgusta 2017. godine u 11 časova u okviru spomen-kompleksa „Cerska bitka“ u mestu Tekeriš kod Loznice povodom obeležavanja 103. godišnjice od Cerske bitke. Ceremonija podrazumeva polaganje venaca i odavanje počasti, prigodan umetnički program i protokolarna obraćanja. Organizator državne ceremonije je Vlada Republike Srbije - Odbor za… opširnije »

Državni sekretar Nenad Nerić na Konferenciji povodom završetka projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu”

Četvrtak, 17. Avgust 2017

Dana 17. avgusta 2017. godine sa početkom u 11:00 časova održana je Konferencija povodom završetka projekta ”Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac. U ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, državni sekretar Nenad Nerić naglasio je da je projekat podrške lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, uz finansijsku podršku Američke… opširnije »

OBELEŽAVANjE 212. GODIŠNjICE OD BOJA NA IVANKOVCU

Četvrtak, 17. Avgust 2017

NAJAVA DOGAĐAJA Ćuprija, Ivankovac – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju 18. avgusta 2017. godine u 11 časova kojom će biti obeležena 212. godišnjica boja na Ivankovcu. Ceremonija će biti održana kod spomenika Milenku Stojkoviću na lokalitetu ``Šančevi na Ivankovcu`` kod Ćuprije. Organizator državne ceremonije je Vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. Kraj spomenika… opširnije »

Obeležavanje 76. godišnjice od zločina na Terazijama

Sreda, 16. Avgust 2017

NAJAVA DOGAĐAJA Beograd – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević će predvoditi državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 17. avgusta 2017. godine u 10 časova na beogradskom trgu Terazije kod Spomenika obešenim rodoljubima kojom će biti obeležena 76. godišnjica zločina počinjenog nad civilima od strane okupacionih snaga. Vence i cveće će takođe položiti predstavnici Grada Beograda, udruženja i građani. * * * Period Drugog svetskog rata… opširnije »

Komemorativna svečanost povodom obeležavanja 96. godišnjice od smrti kralja Petra Prvog Oslobodioca

Utorak, 15. Avgust 2017

Oplenac, Topola – Državni sekretar Ministarstva za  rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Negovan Stanković će predvoditi 16. avgusta 2017. godine u 11.30 časova u crkvi svetog Đorđa na Oplencu   državnu ceremoniju obeležavanja 96. godišnjice od smrti kralja Petra Prvog Oslobodioca. Uz državne i vojne počasti, kraj vladarevog sarkofaga vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Opštine Topola kao i udruženja građana opredeljenih za… opširnije »

Ministarstvo izdvaja dodatnih 170 miliona dinara za prekvalifikaciju u IT sektor

Nedelja, 13. Avgust 2017

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastavljaju sa merama u cilju smanjenja nezaposlenosti. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, izjavio je da Ministarstvo do kraja 2017. planira dodatnih 170 miliona dinara za prekvalifikaciju u IT sektor. Zahvaljujući prekvalifikaciji, putem Nacionalne službe za zapošljavanje 100 ljudi je već ušlo u ovaj sektor, a Ministarstvo nastavlja taj trend i izdvaja sredstva za… opširnije »

OBELEŽAVANjE 211. GODIŠNjICE OD BOJA NA MIŠARU

Petak, 11. Avgust 2017

Mišar, Šabac – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković će 13. avgusta 2017. godine u 10 časova predvoditi državnu ceremoniju obeležavanja 211. godišnjice od Boja na Mišaru kod Šapca. Ceremonija će biti održana kod spomenika Karađorđu i Mišarskim junacima u mestu Mišar kod Šapca. Ceremonija podrazumeva polaganje venaca i odavanje najviših državnih i vojnih počasti, obraćanje državnog sekretara i gradonačelnika Šapca, kao i prigodan… opširnije »

Sastanak ministra Zorana Đorđevića sa predsednikom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igorom Mirovićem

Sreda, 09. Avgust 2017

U četvrtak, 10. avgusta 2017. godine, s početkom u 13.00 časova, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održaće sastanak sa predsednikom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igorom Mirovićem. Sastanak će biti održan u salonu 16, na prvom spratu u zgradi Pokrajinske vlade, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21101 Novi Sad . TV snimateljima i fotoreporterima biće omogućeno da snime početak sastanka, saopštenje za javnost biće medijima dostavljeno nakon sastanka. opširnije »