Saopštenja

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma i Romkinja u Republici Srbiji, dr Nenad Ivanišević, prisustvovaće u četvrtak, 25. maja 2017. godine, u 12:00 časova, u EU Info centru (Kralja Milana, br. 7) predstavljanju rezultata osamnaestomesečnog projekta ,,Ekonomsko osnaživanje Romkinja: unapređivanje kapaciteta za zapošljavanje i samozapošljavanje“.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, prisustvovaće u četvrtak, 25. maja 2017. godine, u 10:00 časova, u hotelu ,,Srbija“ (Ustanička, br. 127) obuci ,,Deca na migrantskoj ruti − osnaživanje hranitelja za brigu o deci u situaciji migracije“.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Popović, obići će 25. maja 2017. godine, od 8:30 časova radove na spomeniku „Sloboda“ na Iriškom vencu, spomeniku partizanima u mestu Divoš, spomen-kosturnici iz Prvog svetskog rata na Gradskom groblju u Sremskoj Mitrovici i spomen-kompleksu Sremski front u Adaševcima.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, i ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, prisustvovaće večeras, u 19:30 časova, u Svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu (Matice srpske, br. 1), obeležavanju Dana svetih Ćirila i Metodija i slovenske pismenosti.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvoriće u sredu, 24. maja 2017. godine, u 14:00 časova, u zgradi opštine Ćuprija (13. oktobra, br. 7), prvu radionicu u okviru projekta „Coca-Cola podrška mladima“. Događaju će prisustvovati i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Aleksandar Ružević, i predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvoriće u sredu, 24. maja 2017. godine, u 12:00 časova, u Hali 3 Beogradskog sajma (Bulevar vojvode Mišića, br. 14), Sajam za treće doba 55+, koji se ove godine održava pod sloganom „Dođite da zajedno zakoračimo u drugu mladost“.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, učestvovaće u sredu, 24. maja 2017. godine, u 11:45 časova, na Kalemegdanu (ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj) u volonterskoj akciji uređenja Kalemegdanskog parka u čast obeležavanja Evropskog dana parkova.
U dvodnevnim kontrolama koje su inspektori rada vršili kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje, otkriveno je da je oko 15 odsto zatečenih radnika angažovano „na crno“, odnosno da od 992 zatečena radnika njih 152 nije imalo zaključen ugovor o radu, niti su bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević posetiće u utorak, 23. maja 2017. godine, u 12:30 časova, Privremeni prihvatni centar u Kikindi (Topolski put bb).
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetiće u utorak, 23. maja 2017. godine, u 09:30 časova, preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom OMNI S PLUS doo u Beogradu (Savski trg, br. 7), koje se, između ostalog, bavi poslovima u turizmu i obezbeđivanjem autobuskog prevoza i svih vrsta transfera. Preduzeće OMNI S PLUS je poslove održavanja higijene svog voznog parka poverilo humanitarnoj organizaciji „Dečije srce“, koja je, zajedno sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pokrenula program radnog angažovanja mladih sa smetnjama u razvoju pod nazivom „Ekološko pranje automobila“.
Strana 1 od 142

Video galerija

Ministar Vulin o padu nezaposlenosti  - POGLEDAJTE VIDEO GALERIJU

Foto galerija

Komemoracija Grdelica 3Zaboravi ako možeš...Putnički voz 393...NATO agresija

LINKOVI I OBAVEŠTENJA

Prijavi korupciju