Uz socijalne karte građanima pravednija raspodela pomoći

Utorak, 14. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije govori o socijalnoj pomoći i socijalnim kartama.   Pravo na socijalnu pomoć ili subvencije koje obezbeđuju lokalne samouprave preispituju se jednom godišnje. Promenu statusa korisnika Centri za socijalni rad gotovo da ne mogu da kontrolišu, a šta će promeniti socijalne karte govori nam ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.   Za… opširnije »

Mobilnim inspektorima protiv rada na crno

Četvrtak, 09. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za list Politika  govori o izradi socijalnih karata, Zakonu o rodnoj ravnopravnosti, kao i o radu u inostranstvu i smanjenju rada na crno.  Socijalne karte umesto šetnje po šalterima. –Za rad u inostranstvu koristiti samo agencije s licencom. „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja radi  na kreiranju socijalnih karata po uzoru na evropske zemlje. Kreiranjem… opširnije »

Zakon jednak za sve

Ponedeljak, 13. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u emisiji „Prav ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine govori o kontroli bolovanja, minimalnim zaradama kao i o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti.   Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u žiži je javnosti pre svega zbog najavljene kontrole bolovanja, u nekim firmama, na koja odlaze navodno neumereni zaposleni, uglavnom zaposleni kod stranih investitora. Kako će ta kontrola… opširnije »

Moguće nove povišice penzija

Utorak, 07. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za časopis  Penzija govori o poboljšanju položaja penzionera i smanjenju nezaposlenosti. „Ako nastavimo da ostvarujemo dobre rezultate, možemo da napravimo prostor u budžetu za dodatno povećanje penzijskih čekova“ Cenimo i prepoznajemo odricanje i doprinos koji su penzioneri dali tokom svog radnog veka, ali i tako što su podneli veliki deo tereta u stabilizaciji javnih finansija. Dobri fiskalni… opširnije »

Hoću da znam kako se troši svaki dinar

Ponedeljak, 06. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za nedeljnik Novi magazin govori o temama iz delokruga nadležnosti resornog ministarstva.   Socijalno-ekonomski savet nedavno je, mimo već ustaljene višegodišnje prakse,  usaglasio novu minimalnu cenu rada. Osim toga, socijalni partneri su bili jednoglasni i u stavu da je Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti neprimenjiv. Prvo pitanje za ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja… opširnije »