Neće biti kašnjenja prilikom isplate sredstava trudnicama i porodiljama

Subota, 28. Jul 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković gostujući  kod novinara Nemanje Velikića u emisiji „Svitanje“ na TV Pink-u, istakao je da će ministar Zoran Đorđević održati obećanje i da neće biti kašnjenja prilikom isplate sredstava trudnicama i porodiljama. Intervju prenosimo u celosti: Opozicija čini se više ne bira sredstva na koji način će zbunjivati građane, pa se tako juče pojavila… opširnije »

Započete reforme centara za socijalni rad unaprediće sistem socijalne zaštite u Srbiji

Subota, 21. Jul 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković gostujući u Jutarnjem programu RTS-a istakao je da je ministar Đorđević ispunio svoje obećanje i započeo reformu centara za socijalni rad, i da je prva faza te reforme završena.   „Ozbiljnu reformu centara za socijalni rad najavili smo još prošle godine, a juče su predstavljeni rezultati prve faze. Završena je obimna studija o tome kako da se… opširnije »

Ministarstvo aktivno radi na poboljšanju uslova rada zaposlenih u centrima za socijalni rad

Subota, 21. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u emisiji „Telemaster“ na televiziji Happy, istakao je da Ministarstvo na čijem je čelu aktivno radi na poboljšanju materijalnog položaja i vrednovanju rada zaposlenih u centrima za socijalni rad, kao i da zaposleni mogu uskoro da očekuju povećanje plata.   Prema rečima ministra, centri za socijalni rad služe građanima da u trenutcima kada im je teško znaju kome mogu da se obrate i da dobiju… opširnije »

Srbija rešava problem migrantske krize

Ponedeljak, 16. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u autorskom tekstu za list Kurir, koji prenosimo u celosti, govorio je o upravljanju migrantskom krizom, Sporazumu o pristupanju REC programu Evropske unije kao i o projektima MADAD 1 i MADAD 2.   „Srbija je devedesetih godina naučila šta znači biti izbeglica. Zbog toga smo spremno otvorili granice kada je migrantska kriza počela i pristupili rešavanju problema uz podršku Evropske unije.   Dobri odnosi sa… opširnije »

Zaštita korisnika predstavlja prioritet Ministarstva

Nedelja, 08. Jul 2018

Načelnica Odeljenja za inspekcijski nadzor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Zekavica, gostujući u emisiji Svitanje na TV Pink-u, istakla je da Ministarstvo ima saznanja o svim incidentima koji se dešavaju u ustanovama socijalne zaštite, jer je obaveza odgovornih lica u ustanovama da odmah obaveste Ministarstvo i druge nadležne organe.   Kada je u pitanju incident koji se dogodio prošle subote, gde je korisnik Doma Sremčica preminuo, načelnica je… opširnije »

Đorđević otvoreno o odlivu stanovništva, borbi protiv sive ekonomije i nasilja za Telegraf.rs

Ponedeljak, 11. Jun 2018

Nalazi se na čelu super ministarstva. U njegovom portfelju su rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Međutim, iza ovog birokratskog naziva zapravo se nalazi veliki posao, ali i brojni izazovi. O njima smo razgovarali sa ministrom Zoranom Đorđevićem, u emisiji "Licem u lice sa Ivasom" na Telegraf TV-u.   Nažalost, poslednjih dana ponovo smo svedoci vršnjačkog nasilja. Nedavno ste sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem potpisali Uputstvo o saradnji za borbu protiv ovog… opširnije »

Srbija će biti zemlja u kojoj liste čekanja za smeštaj u državne domove neće postojati

Subota, 02. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a izjavio je da će država najstarijim građanima, koji su na listi čekanja za smeštaj u državne domove, obezbediti smeštaj u privatne domove.   "Postoje redovi jer nemamo dovoljno smeštajnih kapaciteta u državnim ustanovama i želimo da pomognemo najstarijim građanima i obezbedimo im smeštaj u domove.    “Kapaciteti… opširnije »

Smeštaj najstarijih građana u privatne domove uz pomoć države

Petak, 25. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući na televiziji Prva, izjavio je da će najstariji sugrađani koji nemaju bliže srodnike i materijalno su ugroženi, a na listama su čekanja za smeštaj u državne staračke domove od 1. jula dobiti mogućnost za smeštaj u privatnim domovima uz pomoć državnih subvencija.   „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja želi da sa svim licenciranim privatnim domovima za smeštaj odraslih i… opširnije »

Usvajanje dece iz Srbije samo preko licenciranih agencija

Ponedeljak, 07. Maj 2018

Savetnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Vulević, gostujući na televiziji Prva u Jutarnjem programu izjavio je da je Republika Srbija, od strane Švedska vladine organizacije koja je zadužena za praćenje i kontrolu međudržavnog usvojenja, ocenjena kao zemlja koja ima najpouzdaniju i najprofesionalniju proceduru međudržavnog usvojenja koje je kontrolisano od nadležnih organa.   „Ministarstvo u realizaciji međudržavnog usvojenja isključivo sarađuje sa… opširnije »

Kažnjavamo i strane investitore koji se ogreše o radnike

Ponedeljak, 07. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u emisiji “Da se ne lažemo“ osvrnuo se na nedavni protest koji je održan 1. maja, rekavši da je prisustvovao protestu sindikata jer nema šta da krije, kao i da Ministarstvo redovno ima sastanke sa sindikatima.    Ministar Đorđević istakao je da je svakodnevna komunikacija sa radnicima najbolji pokazatelj da Vlada Srbije vodi računa o zaposlenima, ali podjednako i o poslodavcima i dodao… opširnije »